Dagboek van een drukke poezenmama

Na de geboorte van 3 nestjes binnen 2 weken, in het totaal 14 kittens, waarvan na een paar dagen het zwart witte kereltje van Eliya is overleden, zijn de kittens van Gerwin tijdens een voorbeeldbevalling een paar dagen later geboren bij Gerwin thuis. Dit was 's ochtends op 8 april. In 2 1/2 week was Rover papa van maarliefst 20 kinders !! Een knappe prestatie al zeg ik het zelf :-) Ook de Fur Real-kittens zijn dus kindertjes van Rover. Dus ik voelde mij erg vereerd dat het 6, ietwat kleine, maar sterke kittens waren :-)

1 1/2 dag ben ik beschikbaar geweest via msn voor allerlei vragen die Gerwin had over de verzorging van de kittens en de mama, wat ik leuk vond om te doen. Het bleek al snel dat de kittens niet aan wilde komen, terwijl er toch een luid gesmak uit het nest klonk. De mama bleek geen melk te hebben. Dezelfde avond van de bevalling heb ik Gerwin aangeboden dat ik de baby's wel op wilde halen en ze bij Eliya wilde leggen. Mijn ervaring is dat je makkelijker kittens in leven houdt met een echte mama dan met kunstmelk. Toen de kittens 1 1/2 dag oud waren vond Gerwin het ook de beste oplossing om ze bij een 'echte' mama te leggen. Ik heb nooit eerder pleegkindertjes geadopteerd. Maar alles moet de 1e keer zijn hŤ :-)

Met kunstmelk loeren er allerlei gevaren. Ze kunnen ervan verstopt raken, aan de diaree raken, er overgevoelig voor zijn en ze kunnen zich makkelijk verslikken en het in de longen krijgen met alle gevolgen van dien. Ik ben helemaal niet voor kunstmelk als het niet echt hoeft. Ik heb liever dat kittens maar 5 gram per dag aankomen van moedermelk dan dat ze 10 gram of meer aankomen met kunstvoeding om die reden. Groot worden ze toch vanzelf wel, als ze maar aankomen. Als ik dan moest dan is KMR kittenmelk mij tot nu toe altijd goed bevallen.

In de nacht van 9 op 10 april hebben we in Amsterdam afgesproken om de baby's van Gerwin over te hevelen in mijn auto. Dat was toch nog 1.40 uur heen en 1.40 uur terug rijden voor mij. Helemaal naar Rotterdam rijden was toch net iets te gek want ik was al moe en het was tegen middennacht toen ik vertrok. Dus hebben we een andere locatie uitgezocht. We hadden elkaar gelukkig meteen gevonden in Amsterdam en Gerwin had de baby's in een mandje met een goede kruik gelegd. Ik ben zo snel mogelijk naar huis gereden en heb ze na 3 uur bij hun pleegmama onder kunnen brengen. Dat ging meteen enorm goed! Eliya's eigen 2 kindjes heb ik bij Squiddy ondergebracht, wat ook meteen goed ging. De volgende dag waren alle kleintjes flink aangekomen. Dus ik kon Gerwin blij maken met het goede nieuws :-)

De dagen daarop ging alles zo zijn gangetje. Sommige van Gerwin's kitten groeiden niet zo goed dus die heb ik toen toch maar wat bijgevoed met aangemaakte KMR poedermelk voor kittens. Ondertussen heb ik Eliya's echte kinderen terug moeten leggen, want die wilden niet drinken bij Squiddy, dus Eliya had nu 8 kittens te verzorgen. De bijgevoedde kittens, dat waren Achilles, Hope en Absolutely Fabulous. 1 Kitten van Squiddy voed ik ook bij, Squiddy heeft niet voldoende melk. Toen de baby's van Gerwin er nog niet waren, heb ik hem aangelegd bij Eliya, wat er in resulteerde dat hij ineens 25 gram per dag groeide, dus aan het katertje ligt het niet. Helaas voor het zwarte mannetje was hij weer teruggegeven aan zijn echte mama en weer afhankelijk van mijn melkspuit zo 4 a 5 keer per dag. Gelukkig drinkt hij heel beheerst en met kracht, ik hoef niet bang te zijn dat hij wat in zijn longen krijgt.

De kittens van Gerwin bleef ik 2 keer daags wegen en de kittens die minder goed groeiden meerdere malen per dag zodat ik kon zien of ze nog wat extra nodig hadden. In de nacht van 14 op 15 april vond ik ook Al Pacino niet goed aangekomen. Het mieuwtje vond ik wat lijken op het zwart witte katertje van Eliya wat overleden is aan een gat in het hart. Een tikkie zwak en daarnaast was zijn ademhaling ietwat schokkeriger dan de rest. Maar ik heb hem voor het eerst ook wat kunstmelk gegeven en ben verder maar van het beste uitgegaan. Hij wou niet echt kunstmelk hebben, maar ik heb er toch 3 gram in gekregen. De volgende ochtend heb ik het nog 2 keer geprobeerd met hem, maar kunstmelk drinken ho maar. De ademhaling was nog steeds iets apart. Zijn buikje voelde wat dik en ik heb hem dus gemasseerd. Direct ging hij erg persen, waarbij hij zich duidelijk niet prettig voelde. Ik kreeg er geen ontlasting uit, alleen een plasje. Toen er na herhaaldelijke pogingen van masseren en met een doekje zijn gatje wrijven er nog steeds niets kwam, heb ik hem een klein beetje Laxatract gegeven. En na een uurtje of 4 weer. Het was ondertussen eind middag. Ik had voor mijzelf bedacht dat hij niet tegen kunstmelk kan, omdat hij er heftig op gereageerd heeft naar mijn idee met zijn opgezette, pijnlijke buikje. Dus ik heb de dikzakken apart gelegd uit het nest en Al Pachino laten drinken bij Eliya. Dat ging goed, in tegenstelling tot het zwart witte mannetje van Eliya, wat is overleden aan zijn hart. Hij dronk zo veel dat hij weer terug was op het gewicht van de vorige nacht. Dus ik was eerst wel tevreden zo. Na een paar uurtjes weer gewogen. Hij was ineens 9 gram kwijt. Ik dacht: 'Geen paniek, hij heeft dus gepoept!' Daarna heb ik hem weer aangelegd bij Eliya en kwam hij weer terug op hetzelfde gewicht 130/131 gram. Voorlopig was ik weer even tevreden met de situatie.

Op 16 april vond ik Al Pachino niet beter geworden. Ik had besloten met hem naar de dierenarts te gaan in de veronderstelling dat hij dan vast ook een gat in zijn hart had. Iets waar ik niet zo blij mee zou zijn, want dan zou het betekenen dat Rover in 2 verschillende nesten een kitten met een gat in het hart had gemaakt. Natuurlijk kan zoiets ook toeval zijn, maar toch... 's Nachts en 's ochtends heb ik hem nog aangelegd en dat ging wel met redelijke enthousiasme, hij pompte goed met zijn voorpootjes en ik zag duidelijk dat hij aan de tepel zoog. Maar verder dan het vaste gewicht van 130/131 gram kwam hij maar niet. Mijn auto had het ook nog opgegeven en mijn dierenarts is 12 km rijden verderop. Pas om 1 uur 's middags had ik een auto en een afspraak bij de dierenarts. Deze constateerde geen verkeerd hart maar een longontsteking! Hij heeft meteen een beetje Doxoral oraal, vloeibaar gekregen. Ik vroeg om een injectie, maar de dierenarts zei dat Doxoral prik erg pijnlijk is en daarnaast werkt de orale vorm al met ongeveer 3 uren. Ook vond de dierenarts zijn darmpjes geÔrriteerd. Ik vroeg of hij ook dacht dat het van de kunstmelk kwam. Daar kreeg ik een duidelijke 'ja' op als antwoord.
Weer thuis heb ik hem weer bij Eliya aangelegd omdat kunstmelk uit den boze bleek. Dit ging moeizaam, eigenlijk helemaal niet. Hij heeft bij de dierenarts erg hard gepiept, dus ik dacht dat hij zijn energie misschien verspild had daarmee. Ik heb hem toen wat druivensuiker opgelost in water en wat Nutriplus gegeven. Het duurde maar een paar minuutjes en meneertje pakte weer de tepel. Weer kwam Al Pachino niet verder dan de 130 gram. Het begon me nu toch wat te frustreren. Maar ik heb hem op een warme kruik gelegd. Slaap is goed als het lichaam met antibiotica aan de slag moet. Ik heb hem een uur of 3 laten slapen.

's Avonds weer aan proberen te leggen, hij pakte de tepel niet. Zijn medicijnen weer gegeven in zijn bekje. Daar reageerde hij heel raar op. Hij begon nog heftiger te snakken naar adem en rond te lopen als een wildeman al piepend, voor zover hij dat uit kon brengen vanwege ademnood. Het leek wel of hij de medicatie naar binnen had geademd of zo. Wat misschien ook niet verwonderlijk was geweest, want hoe moet je slikken als je niet goed kunt ademen? Ik heb hem gelukkig toch weer rustig gekregen, hem nog een beetje suikerwater gegeven en maar weer laten slapen op zijn kruik.

Om 2 uur 's nachts op 17 april bedacht ik me dat ik een sonde had. Ik kon niet meer bedenken hoe ik het mannetje anders te eten zou moeten geven. Ik heb nog nooit sondevoeding gegeven. Kunstmelk durfde ik hem niet te geven, maar Karin van cattery Flemano had ergens gelezen dat een klein kitten het gered had op Convalescense Support van Waltham. Gelukkig heb ik dat standaard in huis en heb daar een mengseltje van gemaakt op melkdikte. Daarnaast natuurlijk weer wat druivensuiker en Nutriplus toegevoegd. Het inbrengen van de sonde ging erg gemakkelijk! Ik kon controleren of ik het slangetje niet in de longetjes had ingebracht door de andere kant van het slangetje in wat water te doen. Als er dan belletjes kwamen zou het niet goed zijn. Maar dit was niet het geval en heb ik het tegenstribbelende kitten 3 ml van mijn mengseltje gegeven. Om 5 uur heb ik dat herhaald en om 8 uur weer. Ik kon niet zeggen dat Al er beter op werd :-(

Om 11 uur heb ik nogmaals 3 ml ingebracht, ditmaal met zijn medicijn erbij. Deze keer reageerde hij weer heftig op het medicijn. Ik begrijp niet goed waarom. Ik heb hem op zijn kruikje gelegd om te slapen. Ook het zwarte kitten van Squiddy steeds even gevoed natuurlijk. En de kittens van Milana zijn bijna aan blikvoer toe. Die zijn nu 3 weken en scharrelen al rond.

Om 14.00 uur wilde ik Al Pachino voeden, zijn sonde was klaar, maar helaas was hij op zijn warme kruikje toen al overleden:-( Ik weet niet wat ik verder voor hem had kunnen doen...
Daarna gaat het leven gewoon verder dus iedereen blijven wegen en hier en daar wat melk uitdelen...

18 April: Hier en daar gaan er wat oogjes open van de Fur Real baby's. Amaretto Sunrise heeft de oogjes nog helemaal dicht, toch leek het ene oogje iets dichter dan het andere, het verschil was miniem. Ik voelde even met mijn vinger over het dichtere oogje en dat voelde een beetje ruw. Ik heb even een watje met gekookt water gepakt en het oogje goed gepoetst. Amaretto vond dat helemaal niet leuk, zelfs het staartje zwabberde alle kanten op, klein hittepetitje. Na even wrijven kwam er allemaal pus uit het oogje, brrrr... Er verscheen een klein gaatje, het oogje was dus al een beetje aan het open gaan. Ik heb er daarna een beetje Cavasan in gedaan in de hoop dat het zich verspreid onder het ooglid. Ook dit vond Amaretto geen welkom grapje. Dit zal ik vandaag nog 2 keer herhalen. Ik ontdekte het om ongeveer 16.00 uur. Kijken hoe het verder gaat... Verder geen bijzonderheden, behalve het wegen en voeden waar nodig. Milana's 6-ling begint zich steeds meer op mij te richten. Als ik zo achter de pc zit, wriemelen ze allemaal aan mijn voeten, wat erg kietelt:-) In het kleine kattenbakje zitten al wat mini plasjes, maar geregeld vind ik nog het ťťn en ander op de vloer. Dat komt allemaal wel goed, ze zijn nog maar 3 1/2 week...

's Avonds de kittens van Milana voor het eerst zacht voer gegeven. Dat is altijd groot feest! Ik heb wat blikvoer van Sciensce Diet en daar wat kitten poedermelk doorheen gemengd. Een lekkere softe kledder dus:-) Een paar kranten op de vloer gelegd en daar het schoteltje op geplaatst. Ik bepaal wanneer ik begin met blik geven als ze minder goed aan beginnen te komen van de moedermelk. Daarnaast begon er een kitten te knagen aan de rand van de bak met hardvoer, HONGER!! Soms beginnen kittens al meteen aan hardvoer, dan doe ik natuurlijk de moeite niet met het blik.
Eerst alle volwassen katten elders ondergebracht, anders wordt het natuurlijk erg problematisch:-) Gelukkig bleven 3 van de 6 kittens slapen. Dus ik kon me storten op de andere 3. Later de rest. Het zijn schijnbaar erg intelligente kittens, want ik hoefde alleen maar even een lepeltje met kledder voor hun neus te houden en daar begonnen ze meteen van te peuzelen. Dan het lepeltje langzaam naar het schaaltje brengen en ze stonken er allemaal in, meteen uit het schaaltje eten:-) Natuurlijk moest er wel flink door het schaaltje gewalst worden dus iedereen zat van top tot teen onder de kledder. En natuurlijk ook de vloer en mijn sokken haha. Morgen zullen wel de 1e baby's moeten poepen. Dus dan wordt het zaak ze vaak op het bakje te zetten.

19 april: Natuurlijk, als 1e toen ik wakker was, iedereen weer gewogen. Hope en Absolutely Fabulous waren wat afgevallen. Dus die heb ik meteen even bijgevoed. Ook 2 kittens van Squiddy ieder 10 ml gegeven. Het oogje van Absolutely Fabulous was nu helemaal open en leek goed genezen. Ik heb voor de zekerheid vanochtend vroeg en tussen de middag nog een beetje Cavasan in het oogje gedaan wat zoals gewoonlijk hevig protesterend ondergaan werd. Nu was een oogje van Amaretto ook dichtgeplakt, dus dat oogje ook opengemaakt met wat gekookt water en er wat Cavasan in gedaan. Dit poesje was weinig onder de indruk van de behandeling.
Verder een poging gedaan de keuken te vegen. Dit werd leuk belemmerd door de 6 kittens van Milana:-) Zie je het voor je, ik voort schuifelend met kittens op mijn voeten en kittens hangend aan de veger... Het zilveren mannetje ging zelf spontaan op de bak plassen. Het schildpad meisje met weinig wit betrapte ik op plassen op de vloer. Dus die heb ik gauw in het bakje gezet waar ze netjes doorging met plassen:-) Toen ik de grote bak oppakte, toen bemerkte ik dat plassen voor de grote bak favoriet was geweest vannacht, want daar stond een mooie plasvijver onder... Ach, ze komen er wel:-)

De rest van de dag bleek Hope steeds weer terug te vallen qua gewicht. Voeden gaat ook niet zo heel enthousiast maar ik krijg er wel telkens 3 gram melk in. Ik ben haar eens grondig gaan observeren en ook haar ademhaling gaat niet zoals het bij de anderen gaat. Ik vermoed ook bij haar een beginnende longontsteking. Ik heb haar meteen het medicijn van Al Pacino gegeven (16.00 uur), vloeibare Doxoral, 0.2 ml. Ik heb verder goede hope voor Hope omdat ik er nu veel eerder bij ben. Verder geen nieuwe bijzonderheden tot 16.00 uur.

De kittens van Milana hebben weer lekker gekliederd met met kledder en vonden het ook leuk om na het eten over mij heen te lopen en plaats op mij te nemen, lekker gezellig:-) Dus ik zat ook jammie onder de klieder. Het was weer een gezellig feest:-) Maar gauw Milana weer opgehaald zodat zij haar kroost weer schoon kon poetsen. En mijn kleren in de was... De grote poezen hebben geholpen het schaaltje af te wassen:-) 's Avonds even kort naar het verjaardagsfeest van mijn zwager geweest. Echt iets anders leuks gaan doen kan nu helaas even niet...

Middennacht de eindstand qua gewichtaanname weer gedaan. Alle kittens zijn goed aangekomen. Alle kittens van Gerwin zijn tussen de 7 en 10 gram aangekomen. Geen topscore maar wel allemaal met weinig tot niets bijvoeden behalve Hope. Hope heb ik een keer of 6 a 7 bijgevoed vandaag en goed in de gaten gehouden. Zij is toch nog 10 gram aangekomen op deze manier. Ze is ook lekker goed warm, dit in tegenstelling tot Al Pacino toen ik bij hem ontdekte dat er wat met hem was. Om 2.00 uur krijgt Hope nog een keer medicatie. Het poesje Amaretto heeft de oogjes nu helemaal open en ik zie geen tekenen meer dat het ene oogje nog ontstoken is:-) Maar ze niest en heeft een waterig neusje. Ik twijfel of ik haar ook aan de Doxoral zal zetten. Ik wil ook niet te veel met antibiotica knoeien...
Ik kan denk ik wel redenen bedenken waarom Gerwin's kittens zwakker zijn dan de andere kittens. Met al de andere kittens is helemaal niets aan de hand, zelfs geen plakoogje of zo.. Zij hebben natuurlijk geen gestreste start gehad. Daarnaast hebben Gerwin's kittens geen colostrum van hun mama gehad, ook niet van Eliya. Toen Gerwin's kittens kwamen, waren Eliya's eigen kittens al 4 dagen. Die hebben het colostrum al weggedronken, dat schijnt een dag of 2 te duren. In het colostrum zit de meeste weerstand voor de kittens.

Hope is nog de enige die het navelstrengetje niet kwijt is. Dit duurt erg lang naar mijn mening. Ook haar oogjes zijn nog helemaal gesloten. Ook Amy, het grootste kitten uit het nest, heeft haar oogjes nog gesloten. Hope zit nu op 180 gram na bijvoeding, Amy op 221 en de rest net boven de 190 gram.

20 April: Vannacht om 5.00 uur nog een keer Hope gevoed en om 8.30 uur. Er zit weinig schot in de gewichtaanname van Hope. Maar ze is nog steeds warm, dus ik heb nog steeds goede hoop. Ze krijgt er ook wat druivensuiker bij. Ik heb vannacht toch Amaretto maar aan de Doxoral gezet. Zij is gewoon spontaan aangekomen vannacht dus om haar maak ik me voorlopig nog geen zorgen:-)

Rond 11 uur was Hope weer wat gulziger wat betreft de KMR. Ze heeft 5 ml gedronken :-) 13.00 Hope weer gevoed en 14.00 weer medicijnen gegeven aan Hope en aan Amaretto, Hope's oogjes beginnen open te gaan en haar navelstrengetje is er nu ook af:-)

De kittens van Milaan zijn niet meer tevreden met 1 maal daags blikvoer dus dat wordt vanaf nu 2 maal daags:-) Milana is niet voldoende goed in het wassen van haar kindjes, dus alle 6 zijn even flink onder handen genomen door mij met een nat washandje. De kittens van Squiddy hebben weer een wonderbaarlijke verhuizing ondergaan van de ouwe doos naar een rieten mand. Squiddy weet volgens mij donders goed wat ze doet, want de kittens zijn bijna toe aan rondscharrelen. De doos had dit vanwege de hoge rand nooit toegelaten maar de rieten mand wel.

21 April: Hope lijkt redelijk goed te gaan:-) Ze neemt nu ongeveer 5 gram melk per keer:-) het masseren van het buikje om ontlasting er uit te krijgen gaat moeizaam, maar het lukt wel. De poep is bijna zo droog als krijt. Dat is het nadeel van kunstvoeding.
Amaretto heeft geen snotneus meer maar ik ga wel door met de Doxoral.
De kittens van Milana hebben voor het eerst gepoept. 2 Drollen vond ik op de vloer en later op de ochtend 1 drolletje in het bakje. Daarna hebben de 2 rode kerels spontaan op het bakje gepoept. Ik laat de drolletjes even liggen in de hoop dat het kwartje ook gaat vallen bij de rest van de kittens:-)
's Avonds was het oogje van Achilles dichtgeplakt. Dus weer met gekookt water en Cavasan in de weer geweest...
Om 1.00 uur 's nachts was het oogje van Achilles weer dicht, dus de behandeling herhaald. Al Gerwin's kittens zijn nu boven de 200 gram, behalve Hope. Zij heeft er vandaag wel weer 9 gram bij gekregen. Na iedere voeding kreeg ik er 1 tot 2 cm ontlasting uit, wat onder luid gillen gebeurt. Om 1 uur zelfs een cm of 5 er uit gemasseerd. Zo te voelen zit er nog meer ontlasting in, morgenochtend nog maar even flink verder masseren:-) Hope en Amaretto zoals gewoonlijk hun Doxoral gegeven. Dat moet 2 maal daags. Over de rest van de kittens geen bijzonderheden te melden:-)

22 April: 's Nachts ben ik er nog even af geweest en lag iedereen zo lekker bij Eliya te drinken dat ik heb ze maar niet gestoord. Ik slaap op de bank en het nest ligt naast mij. Dus als er met iemand iets is dan ben ik er meteen bij:-) 's Ochtends had Achilles 1 dicht oog en Absolutely Fabulous ook prutjes in haar ogen. Dus weer het bekende ritueel. 's Middags waren beide ogen dicht van het meisje. Zo blijf ik wat aan het frutten met de kleintjes. Hope was vanochtend afgevallen, maar de ontlasting was weg. Dus het leek me logisch dat ze gewicht kwijt was. Drinken deed ze de hele dag naar mijn tevredenheid:-)

De kittens van Milana zijn net wilde tijgers als er blikvoer wordt neergezet, net of ze een week niet hadden gegeten. Van top tot teen zaten ze onder de kledder, vooral de snuitjes die ze met veel geweld in de kleddermassa drukten. Mijn washandjes krijgen ze niet zo mooi gestreken als een mama het kan. Er lopen hier dus 6 slonzige, verkreukte kittens rond. Milana laat het wassen liever aan mij over... Het mannetje met de stippen was vandaag een paar keer aan het overgeven. Hopelijk is het morgen weer over of krijgen ze het allemaal een keer. Dat heb ik ook wel vaker meegemaakt met andere nestjes en dan is het na een dag weer over. Het poesje met veel wit vertikt het om op de bak te plassen, poepen doet ze wel netjes op het bakje. Naja maar geduldig steeds een plassend poesje naar de bak dragen haha... Ik ben benieuwd of ik vrijdag wat van de verfomfaaide kittens kan maken als ik weer foto's van ze ga maken.

23 April: Hope hoeft gelukkig niet zo veel bijvoeding meer want ze drinkt weer bij Eliya. Ook zij heeft nu de 200 gram gepasseerd en Amy is zelfs al boven de 250. Zij is de enige van het nest van Gerwin waar nog niets mee is geweest. Ik weeg nu gewoon weer iedereen een paar keer daags en wie niet gegroeid is krijgt melk van mij. Met de oogjes ben ik nog steeds bezig. Langzaam wordt het wel weer wat beter.
De kittens van Squiddy komen al een klein beetje uit het nest, maar ze durven nog niet echt. Het zijn mooie en sterke baby's om te zien. Lekker vol :-)
De kittens van Milana voed ik nu zo vaak ze willen, Milana begint duidelijk wat vermoeid te raken, dus die wil ik meer gaan ontzien. Als de kittens bij haar drinken dan gaat dat met geweld. Als Milana er genoeg van heeft en wil opstaan, dan hangen de baby's zo stevig aan haar dat ze niet op kan staan door het gewicht, erg zielig. Gelukkig zoekt ze haar heil vaak op het koele aanrecht, waar haar kittens niet kunnen komen. Ik heb nu ontdekt dat als ik de kittens 1 voor 1 blikvoerpap geef, dat ze dan niet in hun concurrentiestrijd van top tot teen onder de klieder komen te zitten. In plaats van een uur werk, heb ik nu een half uur werk met eten geven, daarnaast mag ik nu weer tegen iets minder verkreukte kittens aankijken:-)

Middennacht bij de weegronde was er weinig veranderd. Weer oogjes verzorgd die nu niet meer dichtgeplakt zaten. Hope was ook netjes aangekomen met maar 3 extra voedingen. Dus zij neemt duidelijk weer melk van Eliya.
De kittens van Squiddy zijn uit het nest, ze lopen luid piepend boven rond. Grazia had een plakoogje net als de kittens van Gerwin. Dit heb ik op de bekende manier behandeld en daar ga ik mee door tot het al een tijdje beter lijkt. Binnen enkele dagen zullen ze iedere dag voor een tijd mee naar beneden genomen worden voor de socialisatie, dit telkens in 2 groepen, zodat Squiddy ook baby's houdt. Squiddy wenst zich niet te gedragen bij de andere katten, dus de kittens zullen zelf hun draai moeten leren vinden beneden. Met Squiddy's eerdere nesten is dat allemaal heel goed gegaan op deze manier:-) Eliya en Eyon van het laatste nest van Squiddy zijn sociaal en heel gemakkelijk handelbaar op de kattenshow.

Het kitten kattenbakje van Milana's kittens heb ik verplaatst naar het plekje waar het meisje met veel wit steeds plaste. Vanavond plaste ze eindelijk op de bak:-) Ik heb nergens meer drolletjes buiten de bak gevonden, er liggen steeds netjes minidrolletjes in het kitten kattenbakje. Ik heb vandaag nog 2 plasjes gevonden, afwachten wie daar de dader van is... Ik denk het zilveren mannetje en/of het schildpad meisje met weinig wit. De rest heb ik betrapt op zindelijk zijn qua plassen:-)

24 April: Vandaag overdag weinig nieuws. De normale weeg- en oogverzorging- en bijvoedermomenten. De kittens van Milana vergen de meeste tijd. Ik heb ze vandaag, zodra ze een piep gaven, gevoederd. Ik moet zeggen dat Milana er vandaag weer een stuk beter en frisser uitziet.
 's Nachts bij de laatste weeg- en voederronde tussen 1.00 en 2.00 uur, bleek niemand meer een plakoog te hebben, ook Grazia van het nestje van Squiddy niet. Morgenochtend geef ik ze allemaal nog een Cavasan behandeling en daarna ga ik ervan uit dat het goed is. Alleen Absolutely Fabulous misschien wat langer, want haar oogjes vind ik nog niet zo helder. Op de foto's is dat ook duidelijk te zien helaas. Vandaag heb ik nieuwe foto's gemaakt van Gerwin's kittens. In deze dagen zal Gerwin deze op zijn site zetten. Morgen wil ik nieuwe foto's maken van Milana's kittens. Dat lijkt me weer een hele klus...

25 April: Over het algemeen was het vandaag een 'normale' dag als het om de poesjes ging. Zelf zit ik er een beetje doorheen. Dus ik heb veel geslapen vandaag en alleen gedaan wat echt moest, wat best veel is. Middennacht was wat minder geslaagd. Ik weet niet of het komt door mijn eigen toestand dat alles nog wat zwaarder lijkt. Mn agenda was van het aanrecht gevallen en 'men' heeft gedacht dat mijn agenda nog deel was van de kattenbak, dus mijn agenda was druipend van de pis. Ik had mijn agenda nog niet weggepakt en afgespoeld en te drogen gelegd of Zjela vond dat zij liever op het kitten kattenbakje hoorde te plassen i.p.v. op de grote bak. Alles liep er natuurlijk bij neer... En Eliya heeft wat babycat van mij gekregen van Royal Canin. Tsja het is ook mijn eigen stomme schuld, ik weet dat het geen positief effect heeft op de darmen van volwassen katten.. Alles onder de diaree en aangezien ik vloerbedekking heb in de kamer vanwege mijn andere hobby, muziek luisteren, dus vanwege de akoestiek, heb ik lekker moeten poetsen... Ach ja.. Eliya's achterkant heb ik gewassen, wat mij natuurlijk niet in dank afgenomen werd. Ik heb het wel volgehouden, niet alleen vanwege de hygiŽne, maar ook omdat Eliya en de kittens naast mijn slaapplaats liggen... Het is nu 3.38 uur dus ik heb het wel weer gehad... Morgen weer een nieuw verhaal:-)

26 April: Hope probeert nog steeds te drinken bij Eliya maar aankomen doet ze niet zonder bijvoeden. Ik heb het een dag getest met minimaal bijvoeden, maar vanochtend (8.00 uur) was ze niets aangekomen en kon ik uit haar hyperactieve gedrag aflezen dat ze erge honger had. Ze dronk ook zonder enige aarzeling een spuitje van 10 ml leeg:-) Het schildpad meisje met weinig wit van Milana heeft sinds gisternacht een oog vol pus. Het is niet dichtgeplakt geweest maar ze heeft nu 2 keer Cavasan gekregen. Bij het meisje van Gerwin, Absolutely Fabulous, houd ik de behandeling ook zeker nog vandaag vol. Ik denk dat foto's maken van Milana's baby's vandaag nog niets wordt. Ik ben nog niet lekker.


27 April: Het schildpad met weinig wit meisje uit Milana heeft vandaag nog Cavasan in haar oogje gekregen en Hope heeft om 3.00, 7.00 en 11.00 uur eten gekregen van mij. Ze wil wel bij Eliya drinken maar krijgt weinig of niets binnen. Zelf zit ik er nog steeds doorheen dus weer sorry voor de mensen die foto's willen van Milana's kittens...
Ohw ja, de 2 katertjes van Milana met veel wit eten beide harde brokken:-) Volgend mij doen ze dat al sinds eergisteren want ik kan er weinig ander eten aan ze kwijt en ze komen toch aan.

28 t/m 30 april: Deze dagen heb ik me lekker even niet druk gemaakt over mails en foto's maken en het dagboekje updaten:-) Ik heb lekker rustig aangedaan en goed voor alle kittens gezorgd. Ook is mijn vriend maandag gekomen om mee te helpen:-) En we hebben ook leuke dingen gedaan. Hij is t/m 1 mei gebleven:-) In de dagen van de 28e t/m de 30e bleef het eigenlijk een beetje aankabbelen met de oogjes van Gerwin's kittens. Steeds in de gaten houden en poetsen en poetsen. De 30e heb ik even naar de praktijk van mijn dierenarts gebeld in de hoop dat ze open waren. Het oogje van Absolutely Fabulous was weer verslechterd, vandaar. Maar ze bleken niet open te zijn. Dus ik heb het nog 1 dag aangekeken en 4 keer daags verzorgd, net als het ene oogje van Achilles. Ook is sinds 30 april Amaretto begonnen met ontstoken oogjes:-(
De kittens van Squiddy doen het nog steeds voorbeeldig en hebben veel interesse voor de bak met hardvoer. Ze zijn al erg op mensen gericht, want ze weten waar mensen zijn wordt eten uitgedeeld. Het zwarte mannetje Giano maakt het zo bont dat Squiddy denkt dat er iets verschrikkelijks met hem aan de hand is en hem telkens weer sleept naar een holletje waar zij denkt dat hij in veiligheid is. Zo schattig :-)
De kittens van Milana gaan ook goed. Ik heb al meer dan 2 kittens betrapt op harde brokjes eten, dus het zal hooguit nog een paar dagen duren dat ik ze nog moet helpen met eten:-)

1 Mei: Vandaag heb ik weer de dierenartspraktijk gebeld, niet er aan denkend dat het Hemelvaartsdag was... Tsja, belangrijkere dingen aan 't hoofd hŤ... Dus na enkele pogingen heb ik mijn dierenarts mobiel gebeld, want ik wilde niet NOG een dag wachten met het oogjes van Absolutely Fabulous. Ze heeft me diverse vragen gesteld, zoals over de leeftijd, of de oogjes al geopend waren geweest (ja), of mijn kittens ook besmet waren (nee), wat ik er al aan gedaan had, etc. Ik hoefde niet op het spreekuur te komen, maar mocht wel medicijnen komen halen. Nu gaan, naast Hope, ook Absotilely Fabulous en Achilles aan de Doxoral in vloeibare vorm. Het potje van Hope was leeg, dus nieuwe was vereist. Ik mocht tevens gewoon door blijven zalven met de Cavasan, dat was geen enkel probleem zei mijn dierenarts, ook niet voor langere duur. Ik heb meteen nog wat andere benodigdheden kunnen halen, dus dat kwam mooi uit:-)
Milana's kittens hebben vandaag voor het eerst in de tuin mogen spelen. Het gras was niet gemaaid en vol met pinksterbloemen en paardenbloemen. Echt een feest om ze daar doorheen te zien huppen:-) Bang waren ze niet eens, een beetje onwennig misschien hooguit:-) Mijn vriend heeft ze gefilmd in de tuin. Het is de bedoeling dat hij een film gaat maken van ongeveer een kwartier lengte vanaf de geboorte t/m 13 weken. We hebben ook perfecte beelden van de geboorte van de meeste kittens van Milana. Zij besloot namelijk midden in de kamer te bevallen, dus we hadden ons geen beter zicht kunnen indenken:-)

2 Mei: Vanochtend heb ik bij Squiddy's kittens Geneva, Grazia en Gilleon betrapt in de grote pot met harde brokken:-) Geneva had een beetje een waterig oogje dus dat heb ik even schoongemaakt met wat gekookt water en er een beetje Cavasan in gedaan. Ik denk dat ze met spelen een nageltje in het oog heeft gehad...

Vandaag heb ik eindelijk weer foto's gemaakt van Milana's kittens. Ik heb het buiten gedaan vanwege beter licht, sommigen vonden dat eng want hier hamert buurman links en daar gebeurt dat en verderop rijdt een vrachtauto langs, overal vogeltjes... Alle oortjes alle kanten op en het liefst zichzelf wegstoppen in het decor. Maar het is allemaal best redelijk gelukt:-)
Van Eliya's kittens heb ik ook nieuwe foto's gemaakt. Het plan is zondag weer foto's te maken van Squiddy's kittens, morgen heb ik het te druk met andere dingen. Ondertussen zal dan het oogje van Geneva ook weer helemaal mooi zijn en zullen Squiddy's kittens weer helemaal representatief op de foto kunnen komen:-)

Vanochtend waren van Amy beide ogen dichtgeplakt, ik ben gisternacht begonnen haar ook Doxoral te geven. Dus nu zijn 4 kittens van Gerwin aan de Doxoral en de Cavasan. Maar dat komt allemaal wel weer goed:-) Ook van deze baby's heb ik vandaag foto's gemaakt.

3 Mei: Yeeeeay het oogje van Absolutely Fabulous was vanochtend open! Niet dat het er goed uit zag hoor, maar er is vooruitgang! De beide oogjes van Achilles waren nog steeds beide totaal dichtgeplakt, maar dat komt nu vast ook goed :-) Ook de beide oogjes van Amy waren nu weer helemaal open, ze kijkt weer vrij fris rond, maar ik geef haar vandaag nog wel 1 of 2 keer Cavasan in het oogje en natuurlijk krijgen de 3 bovengenoemde kittens nog een dag of 10 Doxoral. Met Hope, het meisje die de longontsteking had, gaat het uitstekend!! Ze krijgt nog 1 of 2 dagen Doxoral en dan zou het allemaal goed moeten zijn met haar. Ze neemt per voeding (4 maal daags) minstends 10 ml. melk met gulzigheid:-)

Geneva van Squiddy zag ik een poging doen tot poepen in een hoek en heb haar snel op het kitten kattenbakje gezet. Daar heeft ze haar daad voortgezet, al piepend, en ik heb de andere kittens er bij in gedaan om toeschouwer te spelen in de hoop dat ze er wat van opsteken:-) Het betekent dus wel dat Geneva harde brokken heeft gegeten, anders hoefde ze niet te poepen. Aan het blikvoer heb ik ze niet gezet want ze groeiden nog hard genoeg. Tot nu toe zijn al Squiddy's kittens vanzelf harde brokken gaan eten en vanzelf zindelijk geworden. Wonderbaarlijk is dat altijd. De kittens van Squiddy zien er ook altijd perfect gewassen en gestreken uit. Squiddy is gewoon een topmama:-)

's Middags ben ik lekker met mijn vriend op pad geweest en toen ik weer thuis kwam, bleek Squiddy al haar kittens over de barricade bovenaan de trap gesleept te hebben naar beneden... Dat was wel iets compleet verrassends haha. Alleen er stond beneden geen voerbak en geen kittenkattenbakje. Dus ik vond een drolletje op de laagste traptree (netjes hard, dus zo weg te pakken met een toiletpapiertje) en toen ik de bak met brokken beneden zette, vielen ze er met z'n allen op aan, het was gewoon oorlog. Squiddy moet haar kittens dus vlak na mijn vertrek versleept hebben, anders hadden ze niet zo'n honger gehad. Ik heb de barricade bovenaan de trap verwijderd, vanaf nu mogen ze vrij gebruik maken van boven, beneden en de trap.
Geneva's oogje is weer helemaal genezen.

4 Mei: Vanochtend waren de oogjes van Achilles weer een klein beetje open. Dat gaat ook de goede kant uit! Yvan en Yvaine, de echte kinderen van Eliya, vinden de bak met kittenbrokken erg interessant. Volgens mij hebben ze er van gegeten. Als dat zo is, dan worden zij ook groot zonder een blik voer aangeraakt te hebben. Ik kan het zien of ze hebben gegeten als ze ergens gaan zitten poepen. Dat zal dan binnen enkele dagen moeten gebeuren:-)
Squiddy's zwart-witte ventje, Giano, heb ik tot nu toe ook bijgevoed omdat die niet groeide. Zoals ik al eerder zei, groeide hij bij Eliya wel en als kool zelfs, dus Squiddy had niet voldoende melk. Zo nu en dan voedde ik zelfs de andere kittens van Squiddy ook bij, waar nodig. Maar Eliya werd op een gegeven moment als mama ingezet voor Gerwin's kittens, dus moest Giano terug naar zijn eigen mama. Vanochtend heb ik hem voor de laatste keer voorzien van  melk en ga kijken of hij blijft groeien. Hij zal het er wel niet mee eens zijn, want als hij mij ziet dan denkt hij aan eten haha. Ik heb hem ook betrapt in de etenspot, dus eens afwachten of hij inderdaad heeft gegeten en blijft groeien.

De foto's van Squiddy's kittens zijn gelukt! Ze zijn voor het eerst buiten geweest en dat was best eng voor ze. Maar zodra ik ze aanraakte, begonnen ze vrolijk te spinnen. Het is echt een prachtig nest en allemaal super aanhankelijk. Grazia vond het het minst leuk om op de foto.

Verder nog wat ander nieuws, Ayana snipte zoals gewoonlijk weer als een bezetene naar de bijkeuken met mij mee terwijl ik met 87 dingen tegelijk bezig was. Het is een ongeleid stuk projectiel, een bliksemschicht, een stuiterbal. Zij zat toen in de ruimte met Rover en ja hoor, te laat, Ayana is dus gedekt door Rover. Ik heb dus niet gezien dat ze krols was, maar daar dacht de Rovert dus anders over... Ik had graag met Ayana willen wachten tot na de jaarwisseling, maar daar dachten zij anders over...

5 Mei: Vanochtend waren de oogjes van Achilles weer dichtgeplakt. Dus wat betreft Absolutely Fabulous en Achilles het bekende ritueel.

Gisternacht zaten de oogjes van Gwendy van het nestje van Squiddy ineens helemaal potdicht. Van 1 oogjes was het helemaal rood en opgezet van binnen. Het zag er niet zo fraai uit moet ik zeggen. Misschien heeft ze toch wind op haar ogen gehad met het maken van de foto's ofzo. Overdag is ze nog op de foto gekomen en was er nog weinig aan de hand. Ze had wel een 'snotje' in het ooghoekje, dat was me wel opgevallen. Het kan dus erg snel gaan met zo'n oogje. Vanochtend was het al weer bijna weg, dus het kan zomaar komen en gaan, apart... Naja ik zalf vandaag netjes nog even door.

Ook had ik vanochtend een mail van de baasjes van MrSpot. MrSpot was het nestbroertje van Squiddy, Moria en MrBig, die alle 3 nog 'open' zijn. Mr Spot is 27 april overleden aan de gevolgen van kanker. Het is begonnen in zijn neus en daarna uitgebreid naar de bek, de ogen en zo verder. Ik wens de baasjes Sake en Jantine veel sterkte met het verlies:-( Een fotovan MrSpot is te zien op GinnyMae's pagina (op de Phantom's pagina).

 

6 Mei: Vandaag hebben alle kittens, behalve Gerwin's, kittens de hele middag buiten gespeeld. Dat vonden ze in het begin een beetje eng, maar later was dat groot feest:-) De oogjes van Achilles en Absolutely Fabulous beginnen er steeds ietsjes minder erg uit te zien.
De kittens van Squiddy hebben een kotsnachtje gehad. Ze gaven allemaal over. Vandaag heb ik er niets meer van gemerkt dus heb ik ze mooi even buiten laten spelen met alle andere kittens.

7 Mei: Vanochtend zagen de oogjes van Achilles en Absolutely Fabulous er weer iets beter uit. Amaretto heeft nu een vies oogje. Sinds een paar dagen vermeng ik de melk met Convalescense Support poeder van Waltham. Het is wel heel duur, maar voor deze kittens vind ik het wel belangrijk dat ze goed aankomen. Van die poeder kun je een papje maken voor dieren die moeten aansterken of die ondervoed zijn. Ik geef dit mengsel 4 keer daags via een spuitje. Er zijn 2 kittens die zijn in 6 dagen er 100 gram van aangekomen! Ze wegen nu tussen de 305 en 394 gram.

De kittens van Squiddy en van Eliya hebben allemaal ontdekt dat gaan spinnen leuk is als mensen ze aanraken. Opgepakt worden, vindt iedereen nog eng, hoogtevreeeees!! De kittens van Squiddy benutten al de gehele trap. Vandaag mogen ze weer lekker buiten spelen allemaal.

Eind middag had Hope weer een plakoog. Tijdens de Doxoral kuur is het heel goed gegaan met de oogjes van Hope. Ik ben benieuwd of het er iets mee te maken heeft dat ik 5 mei Hope voor de laatste keer Doxoral heb gegeven. Als ze nu weer begint te kwakkelen, dan lijkt me dat geen goed teken. Ze is nu al 15 dagen aan de Doxoral geweest. Het is nu toch wel eens de bedoeling dat ze zelf wat weerstand gaat krijgen...

Rond middennacht heb ik weer alle oogjes bekeken en Hope's oogje was weer dicht. Ik heb het weer verzorgd maar de moed zakt me een beetje in de schoenen wat betreft Hope. Ik ben ook bang dat als ik Absolutely Fabulous na 2 weken medicatie er van af zet, dat ze ook weer terugvallen.

8 Mei:

Vandaag lag de hele dag internet er af, ik heb wel geschreven in mijn dagboek maar zette het dus de volgende dag pas online. Dit is wat ik schreef:

Ik was om half 8 wakker en wat ik als 1e heb gedaan is Hope's oogje bekijken. Het was weer potdicht. Toen ik het opengemaakte kwam er een misselijkmakende lading pus uit. Ik heb het schoongemaakt en er weer Cavasan in gedaan. Om 8.10 uur bleek Hope ook nog eens aan de diaree te zijn. Ze heeft, zoals ik al eerder schreef, al een dag of 5 Convalscense Support in de melk gekregen, net als de andere kittens van Gerwin. Dit staat gelijk aan vaste voeding. Hope heeft haar ontlasting in mijn bijzijn in een hoekje gedumpt. Het was lichtgekleurd met witte vlekjes van de melk, alsof het niet goed verteerd was, met slijm er in. Ontwormd zijn ze allemaal dus daar kan het niet aan liggen...
Later op de dag leek het oogje van Hope wel weer redelijk, dus ik heb het eerst zo gelaten en alleen 4 keer daags Cavasan in het oogje gedaan.
Verder hebben alle kittens, behalve die van Gerwin vanmiddag in de tuin mogen spelen.

9 Mei: 's Ochtens waren de oogjes van Hope nog steeds open. Maar tijdens het wegen bleek Hope in 2 dagen maar 2 gram te zijn aangekomen. Op zich lijkt ze niet ziek, ze speelt wel, mogelijk speelt ze zo veel dat ze simpelweg door te veel energie te verbruiken niet aankomt.

Voor de zekerheid heb heb ik 's middags even mijn dierenarts gebeld om te vragen wat ik moet doen als Hope toch echt een terugval krijgt. Ze zei dat ik haar dan gewoon weer terug kan zetten op de Doxoral. Zo lang het goed gaat, kijk ik het rustig aan.

Middennacht was er een oogje van Amaretto dichtgeplakt.

10 Mei: Vanochtend waren alle oogjes van Gerwin's kittens open. Het oogje van Amaretto leek ook weer wat beter. De oogjes zijn nog niet beter hoor, maar het gaat de goede kant op.

De kittens van Squiddy zijn allemaal zindelijk. Ook heb ik Yvaine van Eliya heeft vanochtend op het kittenkattenbakje gepoept. Van Milana's kittens vind ik ook niets meer op de grond:-)

11 Mei: Vandaag zijn er een hele hoop mensen over de vloer geweest. Er zijn 3 stellen geweest voor de kittens en daarna hebben we bij mij moederdag gevierd. Daar waren ook 2 jonge kinderen bij. De kittens van Milana en Squiddy mochten bij ons buiten spelen, de rest vond ik te kwetsbaar om tussen kinderen door te laten lopen. De kittens van Milana trokken zich weinig aan van de kinderen en 3 van Squiddy's kittens gingen gewoon ergens onopvallend liggen slapen. Giano trok zich ook weinig aan van de kids en ging lekker uitgebreid lui liggen op de tegels. Gwendy was totaal niet gecharmeerd van 'vreemd', die liet zich alleen op schoot nemen door mij en toen kon er ook wel een spin en knetter prrrrr af. Maar als ik haar bij mijn moeder op schoot legde, daar was ze helemaal niet blij mee. Tegen de kinderen werd een uitgebreid blaas- en bromconcert afgespeeld door Gwendy... Die is tot nu toe dus erg eenkennig.

12 Mei: Vanochtend leek alles aardig 'normaal'. Vanmiddag gaan we de natuur in op libellenjacht (uit de hand gelopen hobby van mijn vriend). Zal wel lekker worden met het warme weer. De kittens van Gerwin poepen nu overal in de keuken, over een paar dagen neem ik aan dat ze zindelijk zijn:-)

Toen we thuis kwamen bleken er een paar kittens aan de diaree te zijn. Lekker boeltje was het, het lag overal. We zijn meteen samen aan het poetsen gegaan en omdat Rover gisteren al begon met diaree heb ik de gehele cattery ontwormd met Milbemax. Alleen voor Milana moet ik morgenochtend even een pipet halen want ze stonk er niet in dat ik het pilletje in haar lievelingssnoepje heb gestopt.

Verder nog zeer verdrietig nieuws. Saphyra, kind van Chivana, slechts 11 maanden jong, heeft vandaag een tragisch ongeluk niet gered. Op 1 of andere manier is ze ontsnapt naar het balkon van haar baasjes en heeft de val naar beneden niet overleefd. Foto's van Saphyra zijn te onderaan de pagina van Chivana.

13 Mei: Vandaag waren er enkele kittens ontregeld door de wormenkuur. Diaree en bij enkele zelfs spuitpoep en overgeven. Dit duidt er op dat de wormenkuur werkt en dat er inderdaad enkele kittens besmet waren. Ik ga ervan uit dat het spoelwormen waren, althans de parasieten er van, gezien ze geen vlooien hebben (de parasieten van lintworm worden over het algemeen meegedragen met vlooien) en ik geen wormpjes gezien heb, daarnaast hebben de kittens wel allemaal buiten gespeeld en is een spoelworminfectie zomaar gebeurd. Het lastige met een wormenkuur is dat de stof maar enkele dagen werkzaam is. Heb je alles ontwormd, dan kan er in principe na een week al weer een nieuwe besmetting plaatsvinden.
Milana heeft gelukkig vanochtend de stukjes pil met lekkernij opgepeuzeld. Dus ik hoefde niet naar de dierenarts voor een druppel in de nek:-)
Van de kittens van Gerwin heb ik een paar drolletjes in het kitten kattenbakje gevonden. Dat gaat de goede kant op. AD van Hill's eten willen ze nu ook wel :-)
Vanavond heb ik even wat langer met het baasje van Saphyra gepraat. Ze letten altijd heel goed op dat de poezen niet naar het balkon konden, maar het is toch gebeurd, een ongeluk zit in een klein hoekje. Saphyra is 5 etages naar beneden gevallen zo op het dak van een gebouw. De dierenambu deed er een kwartier over om ter plaatse te zijn. Een kwartier dat uren leek te duren. Saphyra was nog bij kennis en is nog naar haar baasje toe gekropen omdat dat vertrouwd was. Eenmaal bij de dierenarts, moest hij Saphyra achterlaten die nog steeds bij kennis was en hem tot de deur nagekeken heeft. Na 2 uren kreeg hij een telefoontje dat Saphyra aan inwendige bloedingen is overleden:-( Aragorn (kind van Fey) en Saphyra's baasjes zijn er helemaal kapot van:-( Paul en Joyce, ik wens jullie heel veel sterkte met het verwerken van jullie verlies. Saphyra krijgt een individuele crematie.

14 Mei: Hope wilde vanochtend nier graag eten. Ik heb haar Convalescense Support met een spuitje in het bekje gedaan. Ze was wel goed op gewicht, dus ik maak me nog geen zorgen. Vanmiddag was ze ook niet lusteloos ofzo. Ik denk dat ze niet lekker was van de ontworming, ik ga er van uit dat ze morgen weer de oude is. Begin van de avond heeft ze een netjes hard drolletje op het bakje gedaan:-)
Met alle oogjes gaat het nu aardig goed. Morgenmiddag probeer ik nieuwe foto's te maken van Gerwin's kittens en ik denk dat ik ook de kittens van Squiddy op de foto zet. Even kijken hoeveel tijd er voor over is.

Nog een leuk nieuwtje op de avond. Moria, die nu 6 1/2 week zwanger is, heeft de kittens van Gerwin nu ook geaccepteerd. Ik geloof dat er echt melk te halen valt, het smekt en smakt naar hartelust. Eerder moest Moria niets hebben van de kittens. Grappig is dat de 2 echte kindjes van Eliya, alleen maar melk willen van hun echte mama. Na middennacht lagen ook Yvaine en Yvan bij Moria. Hier de foto die ik toen heb gemaakt:-)

Middennacht heeft Hope gelukkig weer gulzig gegeten. Haar ene oogje was nu wel weer wat vies en plakkerig, dus dat heb ik schoongemaakt en er weer wat Cavasan in gedaan.

15 Mei: Vandaag is iedereen weer op de foto gekomen. Een heel werk 18 kittens fotograferen en de beste foto's uitzoeken en op de site zetten. Dat is ongeveer een werkdag om mee bezig te zijn, maar het geeft veel voldoening als iedereen weer rooskleurig op de site staat. Ook Gerwin was blij met de foto's van zijn kittens:-) Die hebben ieder een paar minuutjes voor het eerst een kijkje buiten mogen kijken om op de kiek te komen. De meeste waren daar niet erg blij mee, vooral Absolutely Fabulous niet...

Verder waren het alleen Hope's oogjes waar ik wat extra zorg aan moest besteden, verder was iedereen blij en vrolijk en hebben alle kittens van Gerwin goed gegeten. Verder heb ik vandaag ook niets meer op de vloer gevonden aan mini plasjes en poepjes. Volgens mij zijn al Gerwin's kittens nu zindelijk, tenzij Moria te poetsgraag is geweest. Moria is plotsklaps full time mama, ze sleept zelfs met Hope en met Achilles. Die kunnen het hardst piepen, dus die dienen natuurlijk 'gered' te worden:-)

16 Mei: Vandaag zijn Milana's kittens ingeŽnt en alle 6 gezond verklaard:-) Ook heeft Eliya weer haar jaarlijkse enting gehad. Maandag wordt Milana gesteriliseerd en mag ze over een tijdje bij mijn ex gaan wonen. Die 2 zijn echte vriendjes, dus dat wordt feest voor Milana:-)

O ja, ik word er net even aan herinnerd dat ik vanochtend de bak met Royal Canin Babycat brokjes open heb gevonden... De volwassen katten raken daarvan aan de diaree doorgaans... Eliya, waarschijnlijk de dader van het open frunniken van de bak, pruttelt net een lekker kadootje neer onder mijn neus in de bak... Zij is het grootste vraatzuchtigste schooimonster wat wij in ons midden hebben... Brrrrr.... Ik ben benieuwd of Moria en Zjela ook nog zo iets gaan bakken, want die waren ook in de keuken vannacht...

Vanavond leek Ayana wel wat krolsig, hopen dat ze niet op heeft genomen van de dekking van Rover:-) Ze is wel 100 gram aangekomen, dat is natuurlijk wel verdacht... Als het 3 weken na de dekking is (nog 8 dagen geduld), dan kan ik zien of het al dan niet gelukt is:-)

17 Mei: Yeah, vandaag geen 1 dicht oog en alles ziet er gezond en levendig uit:-) Ook beginnen Gerwin's kittens de bak met hard voer interessant te vinden. Het zal niet zo lang meer duren, dan eten ze harde brokken. Dan kan ik af gaan bouwen met blikvoer. Verder hoef ik dus alleen schoon te maken en kattenbakken te doen en vandaag krijgen Absolutely Fabulous, Achilles en Amy de laatste keer hun Doxoral. Dan is het afwachten of ze het allemaal zelf kunnen. Ik heb de indruk dat ze meer bij Moria drinken dan bij Eliya. Ik zal maandag eens aan de dierenarts vragen wat voor effect zoiets kan hebben voor een zwangere poes. De kleintjes in haar buik moeten natuurlijk wel goed groeien!

18 Mei: Vandaag heb ik weer mensen op bezoek gehad voor de kittens. Toen ze er waren ontdekte ik bij Jack Sparrow (het grootste kind van Milana) een teek op zijn anus. Wat een rara plek! Jakkie bah! Ik moest na de visite nog op verjaardag en aangezien ik de teek niet in mijn eentje kon verwijderen, is Jack mee geweest op verjaardag. Daar hebben we de teek kunnen verwijderen. Hij merkte er helemaal niets van. Daarna heeft hij lekker de hele tijd bij mij op schoot liggen kroelen.

Toen ik weer thuis kwam heb ik Moria gewogen. Ze bleek 200 gram afgevallen te zijn. Ik maak me een beetje zorgen om haar. Ik voel ook niet echt vruchtzakken in haar buik die de juiste grootte zouden moeten hebben. Ik zal haar morgenochtend nog een keer wegen en als ze dan niet bijgekomen is, dan laat ik een echo maken. Ook heb ik haar meteen bij haar pleegkinderen vandaan gehaald. Ik hoop dat ze dat een beetje kan accepteren. Karin van cattery Flemano zei dat ze heeft gehoord dat het niet goed is een zwangere poes te laten zogen, de reden zou zijn dat er samentrekkingen van de baarmoeder opgewekt zouden kunnen worden. Daarnaast drinken de baby's de colostrum weg voordat haar eigen baby's geboren worden. Op dat laatste idee was ik ook al gekomen. Daarom wilde ik het ook voorleggen aan de dierenarts. Mocht het niet goed zijn met Moria, dan stel ik de sterilisatie van Milana nog even uit. Het is niet mijn bedoeling om ineens mogelijk 2 fokpoezen uit mijn cattery kwijt te raken... Voor Fey wordt het ook het laatste nestje, zij zit niet op haar plek met veel katten om haar heen, daarom gaat ze bij iemand wonen die alleen een klein hondje heeft... Ik heb heel wat om over na te denken kortom wat betreft de toekomst...

Vanochtend was ik om half 8 van bed en heb meteen Moria weer gewogen. Ze is niet aangekomen, ik heb haar wel horen eten en ze toornt ook niet ziek. Ze heeft vannacht bij mij geslapen. Ik ga zo meteen de dierenarts bellen voor een afspraak. Ik vraag dan meteen of de kittens van Squiddy dan ook mee mogen voor de inentingen. Die zijn vandaag 7 weken.

19 Mei: Hope had vanochtend weer helemaal vieze oogjes, dus voor haar weer het bekende recept, poetsen met gekookt water en Cavasan zalf er in. Ik laat de kittens van Gerwin niet in de tuin spelen, ze hebben de leeftijd er wel voor, maar ik durf het risico niet aan.

Yeah, de kittens van Milana hebben eindelijk namen, kleine wijzigingen voorbehouden...

Om 16.00 uur kan in met Moria bij de dierenarts terecht. Het was vandaag erg druk bij de dierenarts en ze hebben vandaag ook nog maar 1 dierenartsassistente ter beschikking. De assistente was dus blij dat ik mijn sterilisatie van Milana teruggetrokken heb. Ik heb daarom maar niet gevraagd of de kittens van Squiddy ook nog geŽnt mochten. Ik neem nu alleen Milana mee voor haar jaarlijkse enting.

Zo ik ben net thuis van de dierenarts en de echo zag er heel goed uit! Er zitten minstens 4 baby's in Moria en ik heb ze allemaal uitgebreid zien bewegen. Waarschijnlijk is ze afgevallen omdat de baby's in haar haar buik veel van haar lichaam vergen en het zogen van de kittens van Gerwin daar nog eens bovenop. Moria leek tijdens de autorit niet gestrest en bij de dierenarts liet ze zich gewoon met de tondeuse scheren en daarna scannen.

Wat betreft de dekking 12 dagen na de 1e dekking van Moria en Rover: Volgens de dierenarts komt het eigenlijk niet voor dat er 2 worpen worden gedragen met zo veel dagen er tussen. Dus we gaan er gewoon van uit dat Moria rond de eerst uitgerekende datum zal bevallen, mits alles ECHT goed gaat natuurlijk:-)

Ik heb even navraag gedaan wat betreft Gerwin's kittens, gezien Hope haar ene oogje weer dichtgeplakt was en toen ik thuis kwam was ook het ene oogje van Absolutely Fabulous weer dichtgeplakt. Het beste is, als het niet overgaat, om een antibiotica te gaan gebruiken met Clavubactin er in. Dat bestrijdt weer andere bacteriŽn dan Doxoral. Het is de moeite van het proberen waard al zei de dierenarts dat ik geen wonderen mag verwachten. Schadelijk is het in ieder geval ook niet.

Milana heeft haar enting gehad.

20 Mei:Vanochtend leken de oogjes van Gerwin's kittens wel weer redelijk ok. Dus vandaag nog maar een paar keer zalven en dan maar weer verder kijken. Rover is nog steeds verschrikkelijk aan de diaree. Toen ik vorige week ontwormd heb, is er iemand geweest die heeft overgegeven. Helaas staan er geen bordjes bij wie het gedaan heeft :-( Ik vermoed dat hij zijn pilletje er weer uitgegooid heeft. Ik heb hem daarnet een nieuwe Milbemax gegeven. Pillen geven bij Rover is echt een makkie:-) Ook maar even een Finidiar gegeven (soort krijtachtige tablet die werkt als Norit). Ik heb hem de afgelopen dagen ook al Finidiar gegeven maar het levert barweinig op. Knetterspuitschijt. Helaas gooide hij binnen 10 minuten zijn nieuwe Milbemax er weer uit. Ik ga straks even 2 pipetten halen voor in zijn nek en volgende week ga ik nogmaals de gehele cattery ontwormen, dan krijgt Rover zijn 2e pipet.

Moria heeft vannacht bij mij geslapen. Ze is erg vrolijk en aanhankelijk. Ze heeft een lieve maar tevens nare eigenschap. Ze is fan van met al haar inspanning, liefde en inzet met haar nagels pompen/melken op mensen. Daar kan ze zichzelf totaal in verliezen, die oogjes staan dan helemaal zonder fokus en haar pupillen zijn dan vergroot. Ziet er heel schattig uit. Ik heb al speciaal altijd een fleese dekentje zodat ik mijzelf kan beschermen. Alleen 's nachts wordt je daar niet zo blij van haha... Ik heb vanochtend haar nagels geknipt, wat ze hevig kopjes gevend onderging:-) Wauwwww aandacht!! Haar gewicht was nog hetzelfde als gister. Vannacht was er 50 gram af, dus toen zakte me de moed even in de schoenen, maar ze heeft het er dus gewoon weer aan gegeten.

Vanmiddag ga ik lekker met mijn vriend weer op libellenjacht. Dit keer gaan we boslibellen zoeken:-) Ik ben benieuwd.

21 Mei:

Internet heeft er weer eens een paar dagen af gelegen, dus vandaar dat de updates even op zich hebben laten wachten... Ondertussen heb ik wel mijn dagboek in Frontpage bijgehouden.

Vanochtend heb ik Rover zijn pipet met Provender voor grote katten in zijn nek gedaan tegen de wormeninfectie. Zo gemakkelijk hij is met pilletjes geven, zo in paniek raakte hij van de koude drup in zijn nek. Ik heb hem uren lang niet zonder een schrikachtige reactie te krijgen aan kunnen raken. Verder geen bijzonderheden de hele dag:-) Moria is op gewicht gebleven.

22 Mei: Gisteravond laat en vandaag vond ik diverse malen een donkergekleurd pasje her en der. Geen idee wie het heeft gedaan of wat het is. Of iemand geeft raar vocht over of het is iemand met een behoorlijke blaasontsteking ofzo. Het is bijna zo donker als ketjap.

's Avonds ging MiMi (het kleinste kitten van Milana) op het kittenkattenbakje in de keuken. Ze ging er niet goed opzitten en haar plasje liep langs het bakje. En ja hoor, KETJAP! Ik heb het meteen opgezogen in een spuitje en daarna de dierenarts gebeld ook al was het na spreekuur, het was 21.00 uur. Zij vermoedde ook een blaasontsteking. Ze vroeg of MiMi nog wel wou eten en of ze er ziek uit zag. Eten deed ze nog en ze was ook nog levendig. Mijn dierenarts zei dat ik Mimi wel om half 9 morgen mag brengen, gezien ik om 9 uur een andere afspraak heb in de stad.

En weer goed nieuws over Moria, ze is 100 gram aangekomen! Nog 50 gram er bij en ze is weer zo zwaar als afgelopen zaterdag:-)

22 Mei: Vanochtend heb ik Mimi zoals afgesproken afgeleverd bij de dierenarts. Om een uur of 12 heb ik haar weer gehaald en ze bleek inderdaad een fikse blaasontsteking te hebben. Ze heeft een prikje gehad met antibiotica en voor 10 dagen Amoxoral tabletten die ik 2 maal daags moet geven.

Verder heb ik nog even gevraagd hoe het nu precies zit met de ontworming, hoe lang het nu exact beschermt en zo. Rover heeft eergister een Provender in zijn nek gehad. Maar de rest van de cattery is een week daarvoor ontwormd. Rover had toen ook een tablet gehad, maar er achteraf gezien er weer uitgegooid omdat hij aan de diaree bleef en ik ook een braaksel had gevonden na de ontworming van iedereen. Heeft Rover ze nu niet terugbesmet? Vanochtend vond ik namelijk weer mini diaree flutsjes in de kattenbak, vandaar mijn vraag. Mijn dierenarts zei dat ze inderdaad wel terugbesmet kunnen zijn maar dat het is sowieso verstandig de komende 3 weken nog iedere week een kuur te geven, gezien spoelwormlarfjes niet allemaal dood gaan van de kuur maar de wormen wel. De larfjes kunnen zich dan opnieuw ontwikkelen, vooral bij kittens en bij voorkeur kittens die niet zo sterk zijn, zoals die van Gerwin. In de keuken vond ik inderdaad ook alle flustjes in de bak, waar de kittens van Gerwin zijn en de 2 kittens van Eliya. En daarnet spettert Amy nog een mooi mini vlaaitje neer. De Provender van Rover beschermt Rover een week dus ik hoef hem nu even niet opnieuw te ontwormen.

De kuurtje voor ontwormen zijn erg duur trouwens. Een pilletje Milbemax voor volwassen katten kost Ä 6.75 (waar Rover er dus 2 van uitgekotst heeft...) en een tabletje voor kittens kost Ä 3.75. Kittens lichter dan 1 kilo kunnen toe met een half tabletje. De Provender voor Rover kost Ä 9.50. Dus dat is 7 maal Ä 6.75 plus Ä 9.50 voor de volwassen katten en dan dus de kittens nog a 18 stuks. Even de cattery ontwormen benadert dus zo ongeveer de Ä 100 per keer en dat 4 weken achtereen. Daarnaast doe ik het in ieder geval nog een keer tussendoor en geef ik de kittens nog een tablet de dag voordat ze verhuizen. Ook toen de kittens van Gerwin 2 weken waren heb ik alles gedaan.

Ach Hope spettert en knettert nu haha...

Moria is weer 50 gram aangekomen en dus terug op het gewicht van afgelopen zaterdag:-)

23 Mei: Vanochtend was Moria weer 150 gram zwaarder! Ze had wel een harde buik wat ik een beetje eng vind. Vandaag is ze 7 weken zwanger en in het totaal 700 gram aangekomen.

Verder leek alles normaal, dus de gebruikelijke kattengritjes door alle ruimtes en bulten haren. Verder nog geen braaksel en diareeflatsjes gevonden als reactie op de ontworming. Dat zal ongetwijfeld komen als ik alles zo meteen schoon heb...

24 Mei: Vandaag krijg ik visite voor Yvaine en voor Jack Sparrow en begin van de avond komt de familie van mijn vriend voor het eerst mij en de cattery bezoeken. Ze zijn allemaal gek van katten en ik vind het knap dat ze nog niet eerder zijn geweest:-) Ik ken iedereen al, het zijn de moeder, de zus en 2 nichtjes van mijn vriend. Ik weet niet of de zwager ook mee komt... Die heb ik nog niet ontmoet. Dus dat wordt druk. Naja da's wel goed voor de socialisatie van de kittens, zo vaak komen hier ook geen kinderen over de vloer...

's Avonds is Squiddy door de deur geglipt toen ik er doorheen liep. Zij heeft Moria in de overdekte kattenbak gejaagd en flink in elkaar getimmerd. Ik ben hier absoluut niet blij mee omdat ik me al zorgen maak over Moria's zwangerschap. Moria is Squiddy's nestzus, meestal gaat het wel redelijk samen, maar Squiddy heeft op 1 of andere manier een gruwelijke hekel aan zwangere poezen, het maakt dan niet uit wie het is... En omdat Squiddy zelf kittens heeft, maakt het haar nog een extra gevaarlijk ongeleid stuk projectiel naar andere katten toe:-(

25 Mei: Vanochtend ben ik wakker geworden met een stevige hoofdpijn. Ik heb me denk ik gister wat te druk gemaakt vanwege de visite. Alles moet dan naar mijn maatstaven perfect voor elkaar zijn, ik weet dat ik dat niet moet doen, maar er zit een verschil tussen weten en doen... Nou ja het heeft er in ieder geval in geresulteerd dat Yvaine en Jack Sparrow lieve baasjes hebben gevonden:-) Ik heb denk ik al meer dan een jaar contact met het stelletje en vanwege dat hun kater een tijd geleden zijn poot gebroken had, kon kitje Jenna toen niet bij hun komen wonen vanwege de kosten die ze hadden. Nu doen ze het dus gewoon dubbel op:-)

De familie van mijn vriend verliet het huis hier ook alsof ze een dag naar de dierentuin waren geweest, dus dat was ook zeer geslaagd:-)

Verder gaat het met alle katjes goed:-) Rover heeft daarnet even in de wasbak van de keuken gepist. Ik vroeg aan mijn vriend of hij toevallig bier had weggegooid in de afvoer. Dat had hij vannacht inderdaad gedaan. Ik vroeg het omdat Rover dit eerder gedaan had toen ik ook bier weggegooid had haha... Verder sproeit hij eigenlijk weinig, soms is een boodschappentas eens het doelwit.

Moria is weer 50 gram aangekomen, ondanks de stress die ze gisteren heeft gehad vanwege Squiddy's woeduitbarsting...

En Eliya, vreetschuur, schooimonster en vuilnisvat, heeft een flink gat geslagen in mijn glas met yoghurtdrank. Ik moet nu nog maar even niet aan de spuitsplets denken met belletjes er op die zij morgen in de kattenbak gaat dumpen haha... Morgen om 18.00 uur komen er mensen voor Kylian (kind Milana) en Gilleon (kind Squiddy kijken:-) Hopelijk doet Eliya 'het' dan niet net...

En ook nog spannend nieuws! Ayana is op 4 mei ongepland gedekt door Rover en is vandaag 3 weken zwanger! Ze heeft dikke roze tepels en ik kan bolletjes in haar buik voelen:-) Ik zal meteen de 'toekomst' pagina aanpassen:-)

26 Mei: Absolutely Fabulous en Hope hebben weer een beetje prut in de oogjes, dus die geef ik maar weer een tijdje wat zalf in de oogjes. Fabulous is een klein monstertje, ze spartelt zo wild tegen dat ik de druppeltjes er bijna niet in krijg.

Vanmiddag zijn de kittens van Eliya en van Squiddy ingeŽnt en gezond verklaard:-) Alleen Yvan had een heel klein beetje last van 1 oogje. Dus even zalven en het is weer over:-) De dierenarts zei dat ze allemaal het zachte karakter van Rover hebben:-) Ook hebben alle mannetjes hun balletjes, de balletjes van Giano zijn wel te voelen maar nog bezig met indalen. Bij de volgende enting wordt hij nog een keer onder handen genomen:-)

Moria was vandaag weer 50 gram aangekomen:-) Ayana heeft nog steeds haar normale gewicht ook al is ze 3 weken zwanger.

27 Mei: Vandaag is er barweinig interessants te vertellen. De kittens van Gerwin beginnen lekker los te komen qua aanhankelijkheid. Dat worden nu ook echte speelse poesjes:-) Absolutely Fabulous kampt nog een beetje met haar ene oogje en Amy heeft vandaag een overgeefdag. Dat is gisteravond al begonnen. Meestal is dat na 1 dag wel weer over, dus morgen even in de gaten houden...
Morgen wil ik weer foto's maken van alle 18 kitjes. Het zou morgenochtend warm en zonnig worden, dus dan kan het mooi buiten:-)
De mensen die gister zijn wezen kijken zijn gevallen voor Blizz en Kylian uit het nestje van Milana. In plaats van Gilleon zijn ze dus gevallen op Blizz. Arme Gilleon was er helemaal van af na de enting. Hij heeft een flutserig stressdrolletje op de bak gedaan vlak voordat de mensen kwamen en is er daarna met 1 achterpoot doorheen gebaggerd. Dus toen moest zijn poot ook nog onder de kraan. Misschien had hij ook wel wat last van zijn buik, gezien het zachte flatsje in de bak. Met de visite er bij was het te veel van het goede en zat hij als een zielig eendje onder de tafel te trillen:-( Bij alle andere, eerdere visite klom ie gewoon bij de broekspijpen op en iedereen wilde hem wel meenemen. Maar nu puntje bij paaltje kwam, liet hij het afweten haha... Naja misschien was het ook zijn keus dat hij niet viel op zijn bezoek, poezen kunnen ook een baasje al dan niet goedkeuren hŤ...

's Avonds ben ik meteen al weer gebeld door iemand die hem leuk vindt, zaterdag krijgt hij een nieuwe kans om zich te presenteren:-) Ook krijgt Mimi dan bezoek:-)

28 Mei: Yes, vandaag heb ik van iedereen weer nieuwe foto's gemaakt !! Alles staat ook weer netjes op de site:-) Deze keer heeft Achilles de overgeverites, ik heb Amy er niet meer op betrapt. Wie weet krijgt iedereen het. Hope is nog steeds aan de diaree en er zijn een paar die kampen met hun oogjes. Niet totaal dichtgeplakt maar wel vies. Ik ga morgen een kuurtje voor ze halen, want er is duidelijk nog iets in de lichaampjes aanwezig.

Moria is gister en vandaag weer 50 gram aangekomen:-)

29 Mei: Vandaag ben ik met Rover naar de dierenarts geweest. Hij zat een beetje met 1 oor iets anders dan anders en na 5 minuten zat dat oor nog niet helemaal zoals het hoorde. Dus dat is voor mij een reden om er eens in te spieden. Ik zag wel wat prut en ook in het oor zelf zat wat viezigheid. Ik vermoedde een oorontsteking. Ik kon 20 minuten later al terecht bij de dierenarts en het blijkt inderdaad dat hij een beginnende oorontsteking heeft. Vrij in het begin van de gehoorgang heeft waarschijnlijk een nageltje van een andere kat er in geprikt met spelen. Rover heeft pipetten met schoonmaakspul wat ik in zijn gehoorgang moet doen gekregen en een tube met medicatie. Dat moet ik de 1e week 2 maal daags in zijn oor doen, daarna een week 1 maal daags en daarna nog een paar keer om de andere dag en dan flink even met zijn oor soppen zodat de troep er goed uitkomt en het spul goed verdeelt. Rover vindt dat geen pretje en het is ook lastig om het in je eentje te doen, maar helaas moet het ik het toch meestal in mijn eentje zien voor elkaar te krijgen.

Hope is nog steeds aan de diaree en heeft vieze oogjes en Absolutely Fabulous zit ook nog steeds met 1 oogje. Hope is goed levendig en Absolutely Fabulous slaapt veel, mijn vriend zei er zelfs iets van. Ik heb het weer voorgelegd aan mijn dierenarts wat betreft de oogjes en de diaree. Ditmaal had ik de vrouwelijke dierenarts die ik ook het liefst heb omdat ik haar het langst ken en ik het idee heb dat zij toch net iets meer weet. Zij heeft mij afgeraden Clavubactin te gebruiken, wat de manlijke dierenarts in eerste instantie wel voorgeschreven zou hebben. Clavubactin wil nog wel eens negatief op de darmen werken omdat het effect heeft op de bacteriŽn huishouding in de darmen en aangezien Hope al erg knettert, is dat niet habndig. Ik heb nu Amoxoral meegekregen. Ik heb er ook een pillensnijder bij gekocht omdat de kleintjes maar een heel klein stukje pil hoeven en dat is met een mesje niet te doen. Ik heb ook meteen gevraagd wanneer ze het beste ingeŽnt kunnen worden, dat mag pas als de kuur voorbij is over 2 weken.

Achilles heeft vandaag zijn overgeefdag.

30 Mei: Gisteren had ik het heel druk, dus heb ik even geen tijd gehad voor het dagboekje. Op zich was er ook niet zo veel nieuws te melden, alleen dat Moria nu al 2 dagen op hetzelfde gewicht is blijven hangen. Ik blijf het een vreemde zwangerschap vinden. Moria kwam bij andere zwangerschappen enorm aan, tussen de 1800 en 2200 gram. Nu is ze maar 800 gram aangekomen. Het oor van Rover doen was weer een redelijke moordpartij. Ik hoop dat het allemaal snel beter is.

O ja, Eliya, de vuilnisbak c.q. bodemloos vat, heeft HET weer gedaan. Ik was in de veronderstelling dat ik 2 broodjes kaas mee had naar mijn afspraak... Bij aankomst was het nergens te bekennen. Ik heb mijn kop gebroken over waar die broodjes nu waren gebleven, misschien in de auto? Nee, nergens. Bij thuiskomst lag daar de hele handel verspreid in de keuken natuurlijk... De kaas was tot snippertjes gekauwd en het brood lag ook in tig stukken. Ik acht Eliya als schuldig en Rover als medeplichtige. Wie weet hebben de kittens ook nog een graantje meegepikt. We zien het resultaat morgen wel weer in de kattenbak...

31 Mei: Vandaag krijg ik 2 stelletjes op visite, vanochtend voor Mimi en begin van de avond voor Gilleon. Vanochtend vond ik in de keuken weer een donkergekleurd plasje in de hoek. Dus je zou zeggen dat er nog iemand een blaasontsteking heeft. Katjes met blaasontsteking plassen niet op de bak, omdat ze de bak associŽren met de pijn in de buik. Op zich is dat handig want dan kun je het tenminste makkelijk zien. Het is afwachten tot ik de dader betrap. Mimi was vannacht in ieder geval niet en de keuken en zij plast trouwens ook al dagen weer normale plasjes.

Moria was vanochtend 100 gram afgevallen, ze moet nog minimaal 1 week dragen, het is allemaal maar spannend... Ik zal haar later op de dag weer wegen...

ZO, HET bodemloos vat Eliya heeft het daarnet gepresteerd een bak met vleessalade open te wrikken. Niets is hier veilig voor haar. Volgens mij moet ik maar aan drapperige meur creaties in de kattenbak gaan wennen.

Mimi heeft haar nieuwe gezinnetje gevonden, dus dat is weer goed nieuws:-)

Begin avond is Moria niet aangekomen:-( En Rover krijgt het moeilijk. Zjela, Milana en fey zijn krols en hij mag niet...

1 Juni: Het gewicht van Moria was vanochtend nog steeds hetzelfde, maar ze ziet er goed uit, eet en is vrolijk. Gilleon heeft gister hele lieve baasjes gevonden, dus nu is alleen Yvan nog beschikbaar.

's Middags zijn we weer libellen wezen bezichtigen.

2 Juni: Vanochtend ben ik snel even naar de stad geweest om Milbemax (ontworming) voor iedereen en nog wat dingen die op het boodschappenbriefje stonden te halen bij de dierenarts. Bij thuiskomst heb ik wie nodig de medicijnen gegeven, Rover zijn oor gedaan en iedereen ontwormd. Rover is iets minder weerspannig nu. Mijn vriend had gelukkig de kattenbakken al gedaan en hebben wij onszelf de hele middag in een beek in Drenthe geparkeerd om daar prachtige Weidebeek juffers te filmen en fotograferen. Dat was, naast erg indrukwekkend, ook lekker verkoelend om stromend water om je heen te voelen. Binnen kort komen de mooiste foto's natuurlijk weer op de libellen pagina te staan:-)

Moria is gelukkig weer iets aangekomen en zit nu terug op het gewicht van een aantal dagen geleden.

3 Juni: Moria was 's ochtends weer 100 gram lichter en 's avonds weer op gewicht. Ze zal denk ik dan wel niets meer aankomen. Ik word nu wel heel nieuwsgierig hoe de bevalling zal gaan...

Verder is er weinig nieuws te melden. Ik heb geen donkere plasjes meet gevonden dus waarschijnlijk was het Absolutely Fabulous of Hope die er last van had. Zij hebben dezelfde medicijnen als Mimi dus een eventuele blaasontsteking wordt nu dus aangepakt. De oogjes van Hope en Fabulous zijn nu aardig goed, de medicijnen slaan aan zou je dus zeggen...

Iedereen is ook weer ontwormd.

4 Juni: Moria blijft maar op hetzelfde gewicht staan. Kylian uit het nestje van Milana heeft een plakoog. Verder doet iedereen het goed :-)

Ik ben aan het bedenken hoe ik de tuin afgeschut krijg. Ik heb natuurlijk al een ren, die wordt nog uitgebouwd, maar dan wil ik ook nog iets doen met de rest van de tuin zodat de katten daar ook kunnen spelen als ik thuis ben. Ik twijfel tussen een net van Nettenlijn over de gehele tuin of de cat rols van Catpalace (www.catpalace.nl klik op 'actueel'. Als het de netten worden, dan wil ik door Catpalace een meubel laten maken wat tevens als stutmiddel voor het midden van het net kan dienen.

 5 Juni: Met Moria is het nog steeds hetzelfde, ze had alleen een beetje een harde buik. En ook Kylian's oogje is nog niet verbeterd. Als het morgen nog niet beter is dan krijgt hij een kuurtje naast de oogzalf. Verder is hij wel speels en aanhankelijk:-)

Ayana is voor het eerst aangekomen. Ze is nu een maand zwanger. Ze heeft er 200 gram bij:-) Ze is wel een stuk rustiger geworden, ze was eerder overdreven 'aanwezig' en nu valt dat wel mee. Ze is wel erg graag bij je in de buurt.

's Avonds heb ik met mijn vader de materialen gehaald voor het uitbouwen van de kattenren. Ik heb zelf bedacht wat er allemaal nodig is en hoe het gemaakt moet worden.

Van Catpalace heb ik een mail gehad met een kostenberaming en info over de cat rols. Het blijkt dat je de rollen ergens zelf op de kop moet zien te tikken, dat vind ik wel een groot opstakel. Ook is de prijsberekening voor het tuinmeubel flink boven het budget.

6 Juni: Vandaag is mijn vader begonnen met de uitbouw van de ren. Een zweterig klusje want het is erg warm!

Kylian krijgt vanaf vandaag een kuurtje, 2 maal daags Amoxoral 5 tot 7 dagen. Hij kan dan pas over 2 weken ingeŽnt worden. Gelukkig is dat niet heel erg, want hij gaat toch pas met 14 weken verhuizen omdat zijn baasjes dan pas terug zijn van vakantie:-) Hij kan dan tegelijk mee met de kittens van Squiddy voor de enting.

Bij Fey heb ik een klein klitje uitgetrokken achter haar oor. Toen het klitje toch iets anders klonk toen ik het er uit trok, heb ik het eens bekeken, ja gadverdegadver, een dikke vette TEEK! Fey komt niet in de ren of in de tuin omdat ze niet opschieten kan met de andere katten, dus het laatste waar ik aan dacht was een teek in Fey... Ik denk dat mijn vriend of ik de teek meegenomen hebben tijdens onze libellenjachten brrr....

Moria is nog steeds op hetzelfde gewicht maar haar baby's hebben het heel druk in haar buik! Het ziet er toch allemaal goed uit. Moria is ook ontzettend vrolijk, aanhankelijk en tevreden. Ik voel me er iets zekerder bij nu:-) Ayana heeft er nog 50 gram bij:-)

 

7 Juni: We hopen dat vandaag de aanbouw van de ren zo ver klaar komt dat het oude gedeelte er achter geplaatst kan worden en alles voorlopig catproof wordt. Mijn vader gaat namelijk op vakantie en dit is de laatste dag dat hij er aan kan werken. Helemaal klaar zal het waarschijnlijk niet komen, als het eerst maar dicht kan, dan ben ik al lang blij:-)

Verder ben ik even naar de dierenarts geweest met een lekker ruikertje in een zakje van Rover. De assistente was erg gecharmeerd van het kado, brrrr... Op 1 of andere manier wil zijn diaree niet over. Ook de Finidiar wil niet helpen. Niemand anders heeft diaree in de cattery, dus je zou zeggen dat het niets besmettelijks is. Ook ontwormen heb ik nu al zo vaak gedaan, daar kan het ook niet meer aan liggen zou je zeggen. Mijn dierenarts zei dat ik eerst eens Stomorgyl kon proberen, daar zit o.a. een bestanddeel in wat de darmen kan helpen. Dat bestanddeel zit ook in het medicijn tegen Giardia (zeer besmettelijke darmaandoening die diaree veroorzaakt). Als dat niet helpt, gaan we zijn ontlasting onderzoeken.

Vandaag is het dag 63 van Moria's zwangerschap. De vorige keer beviel ze op dag 66.

Het is gelukt om de ren zo ver klaar te hebben dat de katten er in kunnen. We hebben ons een paar uur kostelijk vermaakt met het verkenningsritueel:-) Morgen wil ik een foto van de ren maken voor in het dagboek.

8 Juni: Moria toont nog geen enkel teken dat ze van plan is te gaan bevallen, dus mijn vriend en ik zijn lekker op pad geweest. Vandaag hebben we ons weer vermaakt in een beek in Drenthe om Weidebeek juffers te filmen en te fotograferen.

9 Juni: Ook vandaag lijkt het er nog niet op dat Moria gaat bevallen, dus weer lekker op pad:-) Met Kylian gaat het een stuk beter:-)

10 Juni: Vandaag blijf ik lekker thuis bij Moria, het is dag 66 van haar zwangerschap. Om ongeveer 14.00 uur is Moria begonnen met kittens verslepen. Dat is een teken dat zij aanstalten maakt om te gaan bevallen:-) De vorige keer is ze ook op dag 66 bevallen, ik ben benieuwd of ze dat deze keer weer presteert:-) Ze is nog rustig.

17.45 uur Moria heeft haar slijmprop verloren.

Middennacht nog geen nieuws wat betreft Moria. Ze zoekt nog steeds plekjes, eet nog goed, de baby's bewegen druk en Moria is vrolijk:-) Het wordt een lange nacht denk ik, ze vraagt veel aandacht:-)

11 Juni: Vannacht zijn inderdaad Moria's kittens geboren. Ik ben er wel even een beetje van af, want zopas is het 1e kitten overleden. Ik denk dat het hartje niet goed was. Ik hoorde ineens een hoop gekrijs uit de werpmand en pakte het kitten. Het was helemaal blauw om het snuitje en in het bekje. Ik heb het nog gewreven en beademd, maar het stierf binnen enkele minuten. Ik denk dat het hartje niet goed was.

Kitten 1: geboren 3.28, kater, Zwart zilver gemarmerd met wit, 104 gram, overleden om ongeveer 5.35
Kitten 2: geboren 4.14, kater, zwart zilver gemarmerd met wit, 130 gram
Kitten 3: geboren 4.35, kater, zwart smoke met wit, 103 gram
Kitten 4: geboren 5.15, poes, blauw smoke schildpad met wit, 110 gram.

Het lijkt er op dat er mogelijk nog een kitten komt. Ik ken Moria ook niet anders dan met 4 levende kittens:-) Dit heeft ze reeds 3 keer eerder gepresteerd:-)

Er is inderdaad nog een 5e dood kitten geboren. We weten niet hoe laat, mijn vriend vond het kitten incl. moederkoek in de hoek van de kamer. Het moet geboren zijn tijdens mijn slaap van 2 uurtjes of later overdag. Het moet al dood zijn geweest bij de geboorte, anders had Moria het ontdaan van de moederkoek. Voor hetzelfde had het daar dagen gelegen brrrr als we het niet tijdig gevonden hadden... Het viel namelijk helemaal niet op achter een meubel. Het was een blauw smoke met wit katertje :-(

Verder snottert Geneva (kind van Squiddy) sinds een paar daagjes. Als het morgen niet beter is, zet ik haar aan de Doxoral. Ik probeer eerst altijd af te wachten of een kitten het zelf aan kan vechten, wil dit niet, dan geef ik een kuurtje.

En Milia van Milana heeft sinds gisteren een korstje aan de rand van haar oor. Ik heb het oor gevuld met speciale olie (pipet) en even flink gesopt met het oor om te kijken of er ook veel troep uit kwam. Dit was niet het geval dus nog even geen reden tot paniek.

Vanaf morgen mag Rover zijn oor om de 2 dagen behandeld worden voor de oorontsteking. Dat scheelt lekker weer:-) Vindt Rover ook:-)

12 Juni: Vandaag zijn de kittens van Milana aan de buurt voor de 2e enting. Kylian wordt, zoals ik al eerder zei, volgende week pas ingeŽnt omdat hij nog Doxoral krijgt. Dus 5 kittens van Milana zijn vandaag gechipt en ingeŽnt. Ik heb de dierenarts meteen laten kijken naar het oor van Milia. Hij zei dat het wel een beetje oormijt achtig leek in een beginstadium. Ook waren er nog 2 andere kittens die wat dingetjes in de oortjes hadden en 2 hadden (nog) niets. Dus het lijkt besmettelijk. Bij thuiskomst heb ik de katten meteen behandeld tegen mijt (Otimectin). Ik moet het nog 2 keer herhalen, over 1 week en over 2 weken, dan ben ik er zeker van af zei de dierenarts:-) Ik was vandaag van plan nieuwe foto's te maken, maar nu hebben de kittens allemaal lelijke, vette oren van de behandeling, maar even kijken hoe het er morgen uit ziet... Squiddy's kittens zijn nog niet behandeld dus die ga ik straks fotograferen en daarna behandelen.
Ik heb gevraagd hoe ik nu aan mijt heb kunnen komen. Tsja, daar haalde de dierenarts de schouders bij op... Er komen hier geen vreemde katten. Het enige wat zou kunnen, is dat iemand die hier op bezoek is geweest een kat in het bezit heeft met mijten en mijn kittens heeft besmet. Dus ieder die hier is geweest en dit leest, kijk maar even je poesies na:-)

Verder heb ik Moria's kittens voor een check meegenomen. Ik heb vooral naar de hartjes laten luisteren maar dat was allemaal ok:-) Ik vind het kleine meisje zwakjes overkomen, maar de dierenarts kon niets vreemds aan haar merken. Wel  vond hij haar ook minder pittig dan de 2 mannen. Bij thuiskomst heeft ze er binnen een kwartier 5 gram bij gedronken:-)

Foto's van Moria's kittens staan op de toekomst pagina:-)

Geneva heb ik toch maar Doxoral gegeven. Zij zal dus wel niet zo mooi op de foto komen zo meteen. Maar even goed haar snotneus poetsen:-) De andere kittens van Squiddy hebben helemaal niets, dus totaal blakend van gezondheid.

Ayana groeit als kool, ze is al meer dan 500 gram aangekomen:-)

En goed nieuws, Rover is van zijn diaree af!! Ik had em al een paar dagen niet zien (ruiken) spetteren, maar nu plokte het bewijs in de kattenbak onder mijn toezicht:-)

13 Juni: Moria's kittens zijn vanochtend gelukkig allemaal aangekomen:-)

Yvan en Yvaine zijn weer op de kiek gekomen:-)

14 Juni: Ook vandaag zijn de kittens van Moria weer goed aangekomen:-) Moria is helemaal happy:-) Met Geneva gaat het gelukkig weer de goede kant op. Als ze zo doorgaat mag ze vrijdag haar inenting krijgen als Kylian, Yvan en Yvaine ook hun inenting krijgen. Tevens worden ze dan alle 4 gechipt.

En eindelijk foto's van de ren!!

   

15 Juni: Vanmiddag vond ik Amaretto een beetje suffig en wou niet echt eten. Ik heb het geprobeerd met AD van Hill's, normaal valt ze daar altijd op aan. Ik heb haar voor de zekerheid maar een Doxoral gegeven. Toevallig had ik het er vandaag met haar baasje Gerwin nog over via msn dat ze zo klein was, slechts 590 gram (9 1/2 week). Amaretto deed het altijd goed, at goed, is nooit echt ziek geweest, bijna nooit iets met haar oogjes, lief en gemakkelijk:-)

's Avonds vind ik Amaretto zeker niet verbeterd. Ik heb haar de AD ik het bekje gesmeerd, eigenlijk gedwangvoed. Ik voel haar ruggengraatje ook. Ook heeft ze overgegeven, 1 of ander bruinig vocht met hier en daar een stukje. Ze zit er gewoon een beetje sufjes bij. Dus ook maar even een koortsverlager/pijnstiller gegeven en nog een halve Doxoral en 2 keer 10 ml water in het bekje gepropt, waar ze niet van gediend was, om uitdrogen tegen te gaan.

's Nachts om 3.00 uur nog even wat Ad in het bekje gepropt en een spuitje water er achteraan.

16 Juni: Vandaag om 11.15 uur heb ik de afspraak om de kittens van Gerwin te laten enten en die van Squiddy tevens te laten chippen. Omdat het niet verbeterd was met Amaretto, heb ik besloten de kittens van Gerwin nog niet te laten enten. In plaats daarvan zijn Yvan en Yvaine meegegaan voor hun 2e enting en chip. Verder heb ik Amaretto natuurlijk meegenomen om te laten beoordelen wat haar scheelt. De Doxoral heeft helemaal niets gedaan, die hoort binnen 4 uurtjes toch tenminste wel IETS te doen en ook de pijnstiller heeft niets opgeleverd. Ik vind Amaretto er niet goed uitzien, veel erger dan vannacht. Maar goed dat ik al een afspraak heb met de dierenarts.

Toen de dierenarts Amaretto zag, zei ze meteen 'dit is helemaal niets meer'. Ik vroeg of het de nieren waren die het opgegeven hadden, want daar zat ik aan te denken. Bij nierproblemen kan een kat van het ene op het andere moment doodziek zijn zonder dat je er van te voren iets aan merkt. Maar aan de nieren viel niets te voelen alleen de darmen voelden helemaal niet goed en daar had ze ook pijn aan tijdens het voelen. Mijn dierenarts zei dat ze door de slechte start gewoon zwak is geweest en waarschijnlijk heeft het Calici virus daardoor vat op haar gekregen, net als op de andere kittens uit het nest die eerder het ene kuurtje en zalfje na het andere moesten. De darmen van Amaretto hebben tijden niet voldoende voedingstoffen op kunnen nemen waardoor ze niet voldoende aankwam en uiteindelijk is het lichaampje zichzelf daarna gaan vergiftigen. Dat kan heel snel gaan ineens, net als bij een nierprobleem. Dan vergiftigen ze zichzelf ook. Mijn dierenarts zei dat ze het een wonder vond dat er nog steeds 5 in leven waren van het nest van 6.

Ik heb meteen contact gezocht met Gerwin want zonder zijn toestemming kon ik natuurlijk niet zijn kittentje in laten slapen. Gelukkig had hij begrip voor het probleem en is Amaretto verder leed bespaard gebleven. Amaretto heb ik begraven in de tuin en samen met mijn vriend hebben we nogal wat traantjes weggepinkt, want het was echt een heel klein lief en aandoenlijk popje. Een paar dagen geleden (wel vaker natuurlijk) wou ze nog graag bij me zitten toen ik hier, net als nu, achter mijn pc zat te werken. Ze wilde dat doen via de kattenbak met deksel die ronde randen heeft. Ze sprong steeds en gleed steeds weer naar beneden, arme meid. Ze bleef het volhouden tot ik haar pakte en op schoot zette:-)

Gerwin, heel veel sterkte met dit plotselinge verlies!

Later op de dag heb ik nog even met Gerwin gesproken via MSN. Hij was natuurlijk erg ontdaan over Amaretto:-( Hij heeft voorgesteld Achilles, Absolutely Fabulous en Amy hier te laten en vanuit hier nieuwe baasjes voor ze te zoeken. Hope gaat bij Gerwin wonen en blijft daar. Op deze manier hoeven alle kittens maar 1 keer te verhuizen en wordt dubbele stress hun bespaard. Ik denk zelf dat dit ook de beste oplossing is voor de kittens:-)

Bij deze wil ik voorlopig ook gaan stoppen met het dagboekje omdat het mij best wel veel energie kost het elke keer bij te houden. Ik hoop dat jullie veel plezier hebben gehad met het lezen:-)

Hoe het Ayana verder vergaat met de zwangerschap, dat houd ik bij op de 'toekomst' pagina. Met Moria's kittens gaat het goed, ze groeien tussen de 10 en 15 gram per dag:-) Voorlopig blijven die kittens van Moria ook even op de 'toekomst' pagina staan, dan kunnen de kittens van Gerwin binnen kort beschikbaar komen op de kittenpagina.

 

 

Terug