Het verhaal van Zjla

Nieuwe update: 20 januari 2011, alles in het zwart geschreven.

Vanaf begin april 2010 begon onze Zjela langzaamaan af te vallen, ze had op dat moment kittens (3e nestje) die al voor zichzelf konden zorgen, dus hebben wij haar apart gezet met een rijk aanbod van diverse soorten voer en enkele malen daags iets extra lekkers. Helaas bleef het aftakelingsprocesproces doorgaan, dus bloed af laten nemen en daarna een urinemonster gebracht naar de dierenarts, maar alle functies waren ok. Dus maar een kuurtje en met de hand voeden, maar dit mocht niet baten. We hebben het kuurtje extra lang doorgezet en op aanraden van de dierenarts 6 capsules Hyndolac per dag toegediend. Na een tijd zijn we nogmaals naar de dierenarts geweest, welke na nog wat onderzoeken geen diagnose kon stellen. Zjela was qua gedrag niet ziek, altijd nog enthousiast te krijgen voor een knuffel en had duidelijk geen pijn. Ze viel alleen steeds meer af. Helaas is Zjela uiteindelijk in ons bijzijn rustig thuis zelf ingeslapen, ze woog nog 2.6 Kilo (normaal gewicht 5 kilo).

Toevallig heeft haar moeder Chivana een paar jaar geleden ditzelfde doorgemaakt, alleen in een versneld tempo. Ook was zij toen bijna 4 jaar oud zoals Zjela en ook na het 3e nest zoals Zjela. Zjela heeft daarom vr haar 3e nest extra testen gehad. Mama Chivana heeft toentertijd geen Hyndolac gekregen omdat we dat toen nog niet hadden, daarom denken we dat haar proces sneller verliep. Op Chivana is sectie uitgevoerd , er is slechts gevonden dat haar organen waren aangetast door het sterfproces. Onze dierenarts en wij zijn er dus van overtuigd dat deze stamboomlijn geen geschikte lijn is om kittens te laten baren, dus dat deze lijn dit qua immuunsysteem en/of lichamelijke conditie (het leek bij beide op een versneld verouderingsproces) niet aan kan. Omdat zowel de kittens van Chivana, broers (op 1 na van een nest van 8) en zussen van Zjela nog leven en in blakende gezondheid verkeren, denken we dat fokken met katten uit deze lijn te zwaar is. En ook alle kittens van Zjela's 1e en 2e nest leven en doen het goed. Haar 3e nest is een ander verhaal.

Daarom ook een waarschuwing! Fok niet met katten van deze lijn!!! Onderaan deze pagina staat een link naar Zjela's persoonlijke pagina incl. stamboom. Alle kinderen van Zjela die nog leven zijn castraat. De mensen waarvan ik weet dat ze de lijn hebben voor mogelijke fokdoeleinden, heb ik persoonlijk gewaarschuwd.

Mijn dierenarts heeft de volgende theorie, katten die niet gezegend zijn met een heel sterk immuunsysteem en/of gestel, daar hoef je niets van te merken. Ze kunnen gewoon oud worden. Als zij gewoon een stabiel leven hebben, weinig stress en geen grote inspanningen hoeven te leveren zoals een nest krijgen en verzorgen, of een wat zwaardere operatie moeten ondergaan of voortdurend onder stress staan, dan hoeven ze helemaal nergens last van te krijgen. Maar bij te hoge inspanning of langdurige stress kan het lichaam het gewoon niet meer te boven komen als het n maal mis gaat met de gezondheid. Dan is de energie er niet meer voor en houdt het lichaam er gewoon mee op.

Er heeft zich op 21 juni 2010 een waar drama voorgedaan. Van het nestje van 4 overgebleven kittens  van Zjela's laatste nestje (geboortedatum 2 februari 2010) waren er oorspronkelijk 8, waarvan 4 hebben bereikt dat ze verhuisd konden worden, de rest is hier overleden of dood geboren) zijn er toevallig ng op 1 dag 2 zoons van Zjela overleden die in 2 verschillende huisjes leefden al diverse weken (ongeveer 5 en 8 weken). Voor Wendy en Michel (die oorspronkelijk RicoCo hadden uitgekozen met een week of 5, welke enkele weken daarna is overleden, en dus nog hier woonde) is het nu extra dramatisch nu ze ook Ricoco's broertje DiVito hebben moeten verliezen. Beide gevallen lijken op een virus welke ze niet te boven hebben kunnen komen, maw hun immuunsysteem leek niet goed.

Voor de baasjes van GeoVanni, Rick en Melissa, was het ook verschrikkelijk, zij hebben GeoVanni al met 5 weken uitgezocht en waren vanaf toen totaal verliefd op hem. Zij vonden hun huis zo leeg na het op zich zelf gaan wonen, nu is die leegte wr daar met daar bovenop het verlies van hun boef. In de cattery heeft hij het uitstekend gedaan, nooit ziek en groeide goed, was groot. Dus onbegrijpelijk en zo oneerlijk!

Helaas is het drama na de laatste update niet afgelopen :-(( Op 27 september hebben ook Nynke en haar gezin Azzaro (roepnaam Pimmetje) moeten laten gaan. Wij wensen hen dan ook zeer veel sterkte met het verlies.

En toen was er nog maar 1 kitten over, CasaNova... Maar dit kon ook niet zo blijven, 1e Kerstdag heeft mijn vriendin Monique ook haar Cassie moeten laten gaan ! Hij is zacht thuis bij haar ingeslapen uit zichzelf en vrij snel. Hij heeft 10 maanden van het leven mogen genieten :-( Iedereen die Monique sterkte wil wensen kan natuurlijk even een krabbeltje doen in haar gastenboek, het zal haar sterken. http://www.hogsdogs.nl/

Monique was al heel lang verliefd op Ivory uit het 3e nestje van Ayana. Monique krijgt nu van ons Ivory en ze is gelukkig weer een stuk bijgekomen van alle leed... We wachten nu alleen nog op wat Nynke en familie willen, de andere mensen hebben direct hun volledige aankoopbedrag retour gekregen. Niet dat dat het leed minder maakt, maar ja het is in ieder geval wat...

Wendy en Michel, wat fijn dat jullie het vertrouwen in ons niet zijn verloren, en nu toch weer een mooie kerel van ons willen hebben :-) Toen hij nog maar een klein muisje was waren jullie al verliefd op hem. De knalrooie Nemo uit het nestje van Spinnetje. Zijn roepnaam gaat Pjotr luiden :-) Van deze slijmjurk gaan jullie veel lol beleven :-)
Vanwege een verhuizing woont hij nog niet bij Wendy en Michel, maar het is bijna zo ver!

Zjela leeft voort in haar overgebleven 7 kinderen van 2 nestjes, en ook kleinkinderen uit Squiddy's Mahyem Jayla. Zij woonde bij een dierenarts assistente. Wij hebben haar alvorens Jayla te laten dekken zeer duidelijk gewaarschuwd voor het gevaar wat Jayla zou lopen gezien de geschiedenis van mama en oma en de kwakkelende gezondheid van Jayla de eerste 5 a 6 maanden van haar leven toen ze nog bij ons woonde, en daarnaast Jayla's iele voorkomen. Zjela was al zwaar afgevallen ten tijde van de dekking van Jayla, ze was al ten dode opgeschreven. We waren bang dat dus de geschiedenis zich waarschijnlijk herhalen zou met Jayla... Desalniettemin heeft Jayla dus toch kittens gekregen...

Op 15 december blijkt het lot zoals al verwacht ook toegeslagen te zijn bij het bazinnetje van Jayla. Ook Jayla is er helaas niet meer :-((

Gerry toch sterkte gewenst met het verlies van je mooie meisje :-(( En dank voor de mooie foto.

Jayla Foto 1 maand voor overlijden van Jayla

Zjela leeft hopelijk ook door in haar 3 kleinkinderen van dochter Squiddy's Mahem Jayla .

Zjela heeft nu rust. Wij hebben haar naar een vredig plekje gebracht.

Klik hier om naar de pagina van Zjla te gaan.