'Jindi' The Phantom of Maine
Geboren: 6 mei 2009
Uitleg naam:
Deze naam heb ik eens gehoord op tv en opgeschreven. Ik vind het dus gewoon een mooie naam:-)

Kleur: Blauw schildpad gemarmerd met wit
Vader: Ch Explorer's Number One (a 09 genotype smoke)
Moeder: 'Gwendy' The Phantom of Maine (f 09 22)

Inbreeding 13,2%

HCM gen mutatie 1: N/N is negatief
SMA: N/N is negatief
PL: negatief
Gewicht:
4700 gram

Op 14 oktober kregen we visite. Ik bemerkte dat Jindi kortaf was tegen de kittens van Spinnetje en Ayana, iets wat ze normaal nooit doet. Toen de mensen weg waren, was Jindi rustig, ook iets wat ik niet van haar gewend was. Maar ze at en dronk normaal, dus ik heb het even aangekeken.
De volgende dag nog geen verandering. Ik heb een afspraak gemaakt met de dierenarts de 15e, maar ze dronk en at toch goed, dus ik heb de afspraak weer afgezegd. De volgende dag nog hetzelfde. Dus nu toch maar naar de dierenarts gegaan, ondanks dat Jindi ontzettend bang is als ze vervoerd wordt.
De dierenarts kon niets vinden dus ze gooide het op een virusinfectie en heeft haar een oppepper, pijnstiller en vocht toegediend. Ik kreeg de opdracht veel Hyndolac (gevriesdroogde paardenmelk) te geven voor de weerstand. Zo gezegd zo gedaan.
Een week lang bleef het sukkelen met Jindi, maar ze at en dronk, logisch dat het even zou duren voor ze het virus weer kwijt zou zijn. Het gekke was wel dat geen enkele andere kat of kitten last had van een virus. Maar een vriendin klaagde wel over iets dergelijks. De pit was er echt uit, ze wou niet meer als een sjaal om mijn nek hangen en aandacht hoefde ook niet zo nodig van haar.
Tot ik haar woensdag avond de 24e doodziek aantrof. Haar buik voelde of er een baksteen in zat, ogen diep in de kop, duidelijk nog meer vermagerd, liet haar plas lopen met bloed er in en wou nu alleen nog maar in een koud hoekje liggen. Voor mijn gevoel wou ze niets anders meer dan sterven. Gezien ik haar geen reis meer aan wou doen, besloot ik dat ze thuis mocht sterven, ze leek geen pijn te hebben, maar heb haar toch flink vocht toegediend onder de huid, flink paardenmelk gegeven, vloeibaar voedsel en een pijnstiller voor de zekerheid.
Toen ik de volgende dag wakker werd, zat madam gewoon te eten en te drinken in de kittenkooi waar ik haar ondergebracht had omdat ze alles liet lopen. Ik sliep naast de kooi. Ook blafte ze naar mij, dat is haar normale communicatie middel:-) Ik was totaal overrompeld en heb meteen de dierenarts gebeld. Deze constateerde een blaasontsteking en een enorme baarmoeder! Deze zat geheel vol pus, ongeveer een pond aan gewicht!
Jindi heeft de operatie goed doorstaan en op het moment dat we thuis waren, wilde ze alleen nog maar in mijn nek liggen en voor mijn voeten lopen en aandacht krijgen. De oude Jindi is terug !

Begin 2013 is Jindi verhuisd naar mijn ex man en zijn vriendin. Zij hadden al een poes van mij, Moria, maar zij is eind zomer 2012 overleden aan kanker in haar kopje. Aangezien de baasjes er verschrikkelijk veel verdriet om hadden, wilden zij aanvankelijk geen ander dier meer. Echter werd Jindi kort daarna ziek en is gesteriliseerd zoals hierboven beschreven.
Ik dacht: Dit moet zo zijn, want ik zou Jindi aan niemand anders afstaan dan aan hen! Maar ik heb verder helemaal geen pogingen gedaan om hen over te halen Jindi te nemen. Ik heb gewoon rustig afgewacht. En ja hoor, daar kreeg ik al een sms van mijn ex man, mijn vriendin vindt het zo leeg in huis en heeft zo veel verdriet daarom, heb jij misschien nog een leuke volwassen poes beschikbaar? Natuurlijk wel! Speciaal bewaard voor jullie.
Hij is eerst wezen kijken en Jindi deed haar uiterste best hem over te halen. Dat was dus zomaar kat in t bakkie. Een week later heb ik haar weggebracht naar de mensen die haar zo verschrikkelijk graag wilden hebben. Ze was een verjaardagscadeautje, dus een grote verrassing! Natuurlijk had zijn vriendin het van te voren al geraden, ze sprong een gat in de lucht!
Het gaat echt super goed !


 

3 jaar en 8 maanden

2 jaar 4 maanden
   

1 jaar en 3 maanden
   

   

   

  

 
Ooit een kat zien grijzen?

1 jaar en 3 maanden

   

1 jaar
   

10 1/5 maand
   

  

8 1/2 maand
   

6 1/2 maand
   

   

Op de foto's 5 1/2 maand
   

5 maanden en een week oud
   

   

Voor de babyfoto's klik hier

Stamboom


Ch. Explorers Number One
(a 09)

King of Lion's
Rohan (es 09 22)

Ch. Lachtetals
Rockey (d 22)

Sweet Rialto'sDakota
(n 09)

Pocahontas vom
Weidebusch (fs 22)

King of Lion's R-Emotion
(gs 09)
Lachtetals S- Rockwood
(ns 09 22)

Witchcats Kitty Dream
(fs 09)

Badyusha T'Only
You (f 09 22)

EC/Ch Gentle Lions
Tyson of Badyusha (e 22)

DK Aloa's Tullemoon
Crusader (n 22)

Ch. Langstteich's
O'Halloween (f)

Orchidee of
Starbushway
(n 09 23)

Ch. Langstteich's
Ca 'Bonero (n 09 23)
Ch. Zanzabou's Desperado Dixi
(n 23)
 


 'Gwendy' The Phantom
of Maine (gs 09 22)

GIC StoneOcean
Coppercoat Rover
(ds 09 22)

 

Eur. Ch. StoneOcean
Perry (a 09)

 

Int. Ch. Baloo
of Lucky Coons
(d 09 22)

StoneOcean
Danae
(f 09 22)

 

StoneOcean Amity
(fs 09 22)

 

Fayola Alistair
Jones FIN
(ns 09 22)

StoneOcean
Nicolet
(f 09 22)

'Squiddy'
The Phantom
of Maine (a 09)

'GinnyMae'
The Phantom
of Maine (fs 09 22)

Veijey van Basa
Hion (ns 09)

Thomas O'Mally
van Basa Hion
(ds 09 23)

Purrbody's
Blue Steel (as)

Ch.  Hunkpapa's
Colebrook (ds 22)

GC Purrbody's
Koordarrie (n 23)

Klik hier voor kitten 1
Klik hier voor kitten 2

Terug