Het verhaal van Iron Man


Vernoemd naar Iron Man directeur van S.H.I.E.L.D.S.

Voor vers bloed voor onze dames was ik al heel lang om mij heen aan kijken, ik denk dat ik gauw een dik jaar zoet ben geweest. Als je een katertje zoekt voor de fok, dan moet je aan zo veel dingen denken:
* Is de stamboom redelijk origineel (geen stamboomlijn die je overal tegen komt) en is de inteelt factor niet te hoog
* Past het potentiŽle kereltje bij alle dames
* Hoe zit het met de testen van de voorouders en de gezondheid van de voorouders
* Hoe is het karakter
* Wat zijn de fokbeperkingen die de fokker oplegt en is het aankoopbedrag in verhouding
* Heb je vertrouwen in de desbetreffende fokker
* Heeft het katertje de kleur die je zoekt
* Voldoet hij naar jouw idee aan de rasstandaard qua uiterlijk
* Hoe zien papa en mama er uit qua type (kleurgenetica niet te vergeten)
* Wat zijn de mindere kanten van de eigen dames en kan hij deze mogelijk compenseren door zijn looks
* Enz...

Na een zoektocht van minstends een jaar was mij de moed in de schoenen gezakt: Of je krijgt niet voldoende antwoord op je mails van een fokker waardoor je je niet serieus genomen voelt (dat komt veel te veel voor, ondanks dat je de taal van de fokker hanteert ...), OF je hebt te maken met te extreme fokrestricties, of je moet Ä 2000 voor een kitten neertellen excl reiskosten naar het buitenland. En wat vooral veel voor komt is dat de meeste fokkers uberhaubt geen katertjes aan fokkers willen verkopen.

Ook de financiŽn maakten het onmogelijk om nog een mooi kereltje voor de toekomst de cattery binnen te halen. Wegens veel te veel fokkers (concurrentie), de recessie en de 'verkeerde' locatie waar onze cattery zich bevindt, is de kans op een goede kitten verkoop minimaal. Daarnaast verkopen wij zelden aan fokkers. Dus de spoeling qua goed personeel voor onze kittens is erg dun. Daarom fokken wij momenteel erg weinig en gaan alle centjes zitten in het onderhouden van de dieren. Maar een mens mag toch dromen hŤ...

Zonder aan alle downsides te denken, keek ik dus toch rond om een mooi zwart zilver tabby manneke voor onze dames, maar had zoals ik eerder al zei de zoektocht dus na een dik jaar gestaakt. Toen ik ineens een mailtje kreeg van Marjon van cattery Ringtailed Story Cat's, waar wij ook onze bijster prettig gestoorde dame Faya van hebben. Natuurlijk had ik al heel vaak naar haar kittens gekeken, maar nog telkens was bij mij het kwartje niet gevallen dat mogelijk dŠŠr ons nieuwe kereltje zou wonen! Dat kwam omdat er geen zwart zilver tabby manneke bij zat.

Marjon mailde mij dat ze met pijn in het hart wilde gaan stoppen met het fokken. Ik was daarvan enorm onder de indruk, want voor haar zijn de dieren alles waar ze voor leeft. Ik heb altijd, en nog steeds, enorme bewondering voor haar doorzettingsvermogen op dat gebied! En ook voor de manier waarop zij altijd haar stamboomlijnen met zorg heeft uitgezocht zonder ook de rasstandaard uit het oog te verliezen.

Ook zij liep op tegen het te langdurig wegblijven van de kittenkopers, waardoor keer op keer onzekerheid parten ging spelen en de hoge kosten die het onderhouden van veel dieren met zich meebrengt, maar dit was niet de hoofdoorzaak om er mee te stoppen. Fokken is een tijdrovende hobby en als je alles ook nog eens alleen moet doen, met een lijf wat niet steeds minder mee wil werken, dan is het ontzettend zwaar. Ook alle verlies die je lijdt zo door de jaren heen, kittens overlijden maar ook volwassen dieren kunnen je ontglippen, graveren diepe wonden in je hart. Op een gegeven moment kom je er achter dat de voordelen niet tegen de nadelen opwegen en het opgestapelde verdriet en schamele waardering die je nog krijgt van de kittenkopers, de emmer doen overlopen. Dus ik begrijp het nu heel goed waarom ze deze stap heeft genomen. Ze kan nu toeleven naar rust en vrede in huis, genieten van haar dieren familie en ik hoop dat ze die gauw zal vinden :-)

Marjon was gelukkig erg verheugd dat ik Iron Man van een goed onderkomen wilde voorzien en ook ik ben natuurlijk super blij met hem! En ook super blij met het vertrouwen van Marjon:-) En daarnaast kon ik bij alle punten die ik bovenaan dit verhaal genoemd heb een OK stempel zetten!

Iron Man heeft een prachtige kopvorm, super gave muzzle, gehoekte kopvorm, mooie brede en diepe kin, mooi rond voorhoofd, dip, grote amandel vormige ogen, lang lijf en een lange staart.

Toen hij bij ons kwam wonen op 11 februari 2012, zat hij net in de vachtwisseling. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat de vacht zeker mooi en vol zal worden ! Zijn halfzusje Faya zit werkelijk prachtig in de vacht! Zijn zilver is overweldigend fris en zuiver en zijn rood oogverblindend helder.

Zijn karakter is helemaal super leuk ! Toen hij in de groep kwam, keek hij helemaal niet op van zijn nieuwe vrienden en vriendinnen en de nieuwe geurtjes. Het eerste wat hij deed was SPELEN !!

Kortom, volgens mij had dit allemaal zo moeten zijn, naar mijn idee is iedereen blij !! Ik hoop dat onze Iron Man over een jaartje de liefdes partner mag worden van onze dames, uitgezonderd natuurlijk Faya, want zij heeft dezelfde mama als Iron Man. Voor Faya hebben we altijd nog Emilio EN Indigo die haar tevreden mogen houden, mocht haar nood hoog worden:-)

Kortom: Phantom legacy goes on!!!
 

Terug