Waarom naar onze cattery in Friesland komen ?

Gezien wij merken dat er heel weinig mensen naar het Noorden komen om onze baby's te bewonderen terwijl het echt de moeite waard is, wil ik graag een open en eerlijk stukje schrijven. Wij weten dat de tijden momenteel moeilijk zijn voor de mensen op financieel gebied, dat er veel te veel Maine Coons gefokt worden, m.a.w. er is meer aanbod dan interesse. Voor de serieuze en betrouwbare cattery's wordt het zo langzamerhand een probleem om te kunnen overleven.

Onze cattery heeft als extra handicap dat wij 'helemaal' in het Noorden zitten. Hoe kunnen we dan nog tegen het geweld opboksen van al die fokkers die als paddenstoelen uit de grond schieten met veel te veel beschikbare kittens? En tegen de fokkers die 'half werk' leveren en de kittens voor de helft van de prijs weg doen?
Dan gaan we ons dus terdege afvragen, hoe nu verder...

 Het antwoord is denk ik: Ons zien te onderscheiden van de rest
En een ander sleutelwoord is denk ik: Geld besparen voor de koper

Het valt mij op dat mensen schrikken van de prijzen, al vraag ik Ä 575 voor een liefhebber kitten. Ik ga proberen de woorden onderscheiden en goedkoop met elkaar te verenigen. Daarmee bedoel ik niet dat we gaan kelderen met de prijzen (onze poezen moeten simpel zat ook te eten hebben en daarnaast is het niet eerlijk tegenover andere cattery's, die net zoals wij, proberen het hoofd boven water te houden), dus zak ik niet met de prijs.

De bedoeling is dat wij mensen dingen bieden waardoor ze geld besparen, waardoor het eindbedrag voor het kitten helemaal zo duur nog niet is.

    Gratis dierenverzekering
Iedereen die van ons een kitten adopteert krijgt van ons een maand gratis dierenverzekering met een verzekerd bedrag tot Ä 2000.

De eerste maand na het verhuizen van het kitten is het zwaarst. Dit komt omdat een kat zeer stress gevoelig is waardoor de weerstand vermindert. Hierdoor heeft het kitten, van welke cattery dan ook, een hoge kans in het begin ziek te worden. Wij hebben de gezondheidsverklaring al geregeld voor de verzekering en deze blijft geldig als je na de maand de verzekering (Ä 7 per maand) afsluit (als je niets doet, zit je niet aan de verzekering vast!).

Dit scheelt je al gauw Ä 30 a Ä 50 voor een ritje dierenarts voor de verklaring. Daarnaast hanteert de verzekering geen wachttermijn, welke je wel zou hebben als je zelf een verzekering af zou sluiten. Dus juist in die eerste kritieke maand, is je kitten niet verzekerd, ook al sluit je wel meteen na overdracht zelf een verzekering af. Het is niet in te schatten hoeveel dit scheelt natuurlijk, omdat we van te voren nooit weten OF het kitten ziek gaat worden, en zo ja HOE ziek het dan wordt. Maar je hebt wel een stuk meer zekerheid dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan qua financiŽn.

Kitten brengen
Verder scheelt het de nieuwe eigenaar ook een ritje om naar ons toe te rijden. Natuurlijk verwachten we van iedere kittenkoper dat ze minimaal 1 keer bij ons komen kijken of het klikt met het kitten en of je tevreden bent met wat je hier verder aantreft. Maar de laatste rit, dus de rit van de overdracht, rijd ik (met een max. van 2 a 2 1/2 uur rijden, anders lukt het mij niet).

Garanties
Ook al zijn wij als fokker zo precies met het doen van testen, aankopen van katten met lage inteelt factor en gezonde stamboomlijnen, goede voeding, de juiste medische verzorging, hygiŽne, dingen voor de weerstand geven, enz., is er nog steeds geen garantie dat wij de nieuwe eigenaar een gezond kitten geleverd hebben. Daarom geven wij bepaalde garanties. Natuurlijk besteden wij het meeste tijd aan het medeleven mocht er iets ergs gebeuren. Maar vroeg of laat is de koper weer toe aan iets. Dan zijn wij er ook om een redelijke compensatie te bieden welke ook vast komt te staan in een koopovereenkomst.

In het kort houden de garanties in: Als het kitten binnen 1 jaar overlijdt door schuld van de cattery (bijv. door erfelijke factoren of een ziekte meegenomen hebben vanuit de cattery), dan heb je recht op een nieuw kitten (minus chipt- en entkosten), zodra er een kitten naar jouw smaak beschikbaar is.

Friesland buitenland?
De mensen die bij ons komen, zijn vaak verrast over de rust en de ruimte die Friesland levert. Bijna geen verkeer op de weg, lekker door kunnen rijden, landelijk en ruim. Men ervaart het doorgaans als een middagje er lekker uit en op de koop toe nog een paar uurtjes dierentuin (in ons huis dus:-)) Maar ik heb de indruk dat mensen het juist als een opstakel zien om dat 'hele eind' te moeten rijden. Toch is het vanaf bijvoorbeeld Almere minder dan 1 1/2 uur rijden om bij ons te komen en vanaf centrum Amsterdam 1 uur en 3 kwartier. En vanaf Groningen 40 minuten...

Gesocialiseerde katten
Als je bij ons komt, dan kun je enthousiaste dieren verwachten, sommigen springen meteen op je schouder of vallen spontaan voor je neer om te bedelen om wat kriebels op de buik. De kittens zijn allemaal zeer levending, ogen gezond, houden van aandacht en daarnaast hebben we best veel dieren, dus er valt meteen ook VEEL te zien. Aan kinderen heb je hier geen kind, dus ook hen doe je een groot plezier met een bezoekje aan ons :-)) We hebben wel een echt beestenhuis en -tuin, dus ik raad aan te komen in een ouwe spijkerbroek met een trui of zo:-) Wijzelf leven tussen de katten, daarmee bedoel ik dat de katten en kittens overdag zijn waar wij ook zijn.

Natuurlijk hebben wij nog meer te bieden, maar daarvoor heb ik al eens een uitgebreide pagina geschreven. Graag wou ik deze pagina behapbaar houden om te lezen, ik hoop dat dat gelukt is:-)
Als je al het andere ook wilt lezen, klik dan hier